Anna Munyua

Foto av:

Kajsa Göransson

Anna Munyua är författare och svensklärare. Hon har svenska och kenyanska rötter. Anna är uppvuxen i Boden, Norrbotten men har även varit bosatt i Kenya och USA. Anna är utbildad svensk- och engelsklärare för högstadiet. Hon har under flera år arbetat aktivt med att främja det afrosvenska perspektivet i Sverige genom sin egen bilderboksserie om den mörkhyade karaktären Melvin, men också genom sitt styrelsearbete i den ideella föreningen MeR Barnkultur samt styrelseuppdrag i Sveriges Författarförbunds barn och ungdomssektion. Anna är bosatt i Stockholm med man och två barn.

Relaterat

Var bor elefanten?

Om boken

Var bor alla leksakerna? Klossarna bor hos mamma, dockan bor hos pappa. En prickig kudde bor hos mamma, en rutig kudde bor hos pappa. Men var bor elefanten? Jo, med mig! Både hos mamma och hos pappa.
Upprepning och tydliga bilder är receptet bakom denna varma och oproblematiska skildring av varanan-vecka-livet för de minsta barnen. En tydlig och pedagogisk spegling av att ha flera hem och trygga föräldrar som separerat. Skriven av barnbibliotekarien Woody Oliphant och läraren Anna Munyua. Illustrerad av tecknaren Hanna Böhm.

Anna Munyua, Woody Oliphant, Hanna Böhm

Var bor elefanten?