Åsa Stenholm

Foto av:

Elin Stahre

Åsa Stenholm bor i Jönköping och jobbar som barnbibliotekarie. Hon har själv autism och i sin debutbok, Mina brott, utbrott och sammanbrott, skildrar hon vardagen för en fjortonårig kille med samma diagnos.

Relaterat

Mina brott, utbrott och sammanbrott

Om boken

Livet i högstadiet är inte alltid lätt. Och det blir inte enklare när man är klassens losers, som Sebastian och hans bästa kompis Axel. Men det är trots allt tur att de har varandra. Axel hjälper Seb (som har autism) att tolka lärarnas signaler och reagera på rätt sätt, och Seb ser till att Axel (som har adhd) kommer i tid och har med sig rätt böcker. För det mesta funkar det rätt bra. Förutom just den här veckan då det mesta går snett. Plötsligt är Seb och Axel intrasslade i världens härva som omfattar flera brott, en rad utbrott och ett totalt sammanbrott ...
Mina brott, utbrott och sammanbrott är en halsbrytande humoristisk berättelse om att inte vara som alla andra, om vänskap, skolan, autism, gejming och kanske lite kärlek. Författaren Åsa Stenholm har själv en autismdiagnos och skriver med stor insikt och värme.

Åsa Stenholm

Mina brott, utbrott och sammanbrott