Kliv in i Harry Potters underbara trollkarlsvärld!

Illustration av:

© J.K. Rowling 2023

Publicerad:

2023-10-13

Hur många trappor finns det på Hogwarts? Vems patronus är en svan? Vad har Hagrid i sina fickor? Här finns allt du behöver veta om Harry Potters magiska värld!

Harry Potter – Magisk handbok är den officiella bredvidläsningsboken till de trollbindande böckerna om ”pojken som överlevde”.

Upptäck magiska platser, förkovra dig i trollkarlslära eller läs om fantastiska vidunder och oförlåtliga förbannelser. Här finns allt du någonsin har velat veta om häxor och trollkarlar.

Boken är indelad i sju kapitel och genomillustrerad i fyrfärg av sju illustratörer från hela världen: Peter Goes, Louise Lockhart, Weitong Mai, Olia Muza, Pham Quang Phuc, Levi Pinfold och Tomislav Tomić som alla ger sin egen kreativa vision av J.K. Rowlings trollkarlsvärld. 

En magiskt vacker presentbok för såväl unga läsare som ger sig ut på sin första resa till Hogwarts, som för de inbitna Harry Potter-fansen! En bok som hela familjen kan njuta av!

Utom räckhåll för trollkonst. Illustration Pham Quang Phuc

”Voldemort begriper ingenting av husalfer och barnsagor, av kärlek, lojalitet och oskuld. Ingenting. Att de allesammans har en kraft som överstiger han egen, en kraft utom räckhåll för all trollkonst, det är en sanning som han aldrig har förstått.” Albus Dumbledore

Magiska kläder. Illustration Louise Lockhart

”Varför har du inte din på dig, Ron?” frågade George. ”Se så, sätt på dig den nu, de är varma och sköna.”

”Jag avskyr rödbrunt”, klagade Ron halvhjärtat då han drog den över huvudet. ”Du har inte nån bokstav på din”, påpekade George. ”Hon tror väl inte att du ska glömma ditt namn. Men vi är inte dumma – vi vet att vi heter Gred och Forge.”

En icke-guidad rundtur på Hogwarts. Illustration Peter Goes

”Det fanns etthundrafyrtiotvå trappor på Hogwarts: breda, svepande trappor; smala, skrangliga; några ledde någon annanstans på fredagar; några hade ett försvinnande steg halvvägs upp som man måste komma ihåg att hoppa över. Sedan fanns det dörrar som inte ville öppna sig om man inte bad hövligt eller kittlade dem på exakt rätt ställe, och dörrar som i själva verket inte alls var dörrar utan fasta väggar som bara låtsades.”

Ollivanders, tillverkare av fina trollstavar sedan 382 f.Kr. Illustration Weitong Mai

Garrick Ollivander anses vara den bästa trollstavsmakaren i världen. Häxor och trollkarlar reser från när och fjärran för att besöka hans blygsamma men välkända butik i Diagongränden.

”Läran om trollstavar är en invecklad och mystisk gren av trollkonsten.” Garrick Ollivander

Kända patronusar. Illustration Levi Pinfold

”En patronus är ett slags positiv kraft, en projektion av alla de saker som en dementor lever på – hopp, glädje, livslust – men den kan inte känna förtvivlan, som mänskliga varelser kan, och därför kan inte heller en dementor göra den nån skada.” Remus Lupin

Relaterat

Harry Potter Magisk handbok

Om boken

Den officiella bredvidläsningsboken till Harry Potter-böckerna.
Kliv in i Harry Potters underbara trollkarlsvärld!Upptäck magiska platser, förkovra dig i trollkarlslära eller läs om fantastiska vidunder och oförlåtliga förbannelser. Här finns allt du någonsin har velat veta om häxor och trollkarlar.Boken är fullspäckad av fantastiska fyrfärgsillustrationer av Peter Goes, Louise Lockhart, Weitong Mai, Olia Muza, Pham Quang Phuc, Levi Pinfold och Tomislav Tomić.

J.K. Rowling

Harry Potter Magisk handbok