Line Halsnes

Foto av:

Jan Alsaker

Line Halsnes, född 1981, är en norsk illustratör och barnboksförfattare. Hon har gått på Norwich School of Art and Design, och har både gjort egna böcker och illustrerat andras.

Faktaboken Tuffa maskiner, som är den första delen i en serie, har fått ett jättefint mottagande i Norge. Den nominerades till Bragepriset för årets bästa faktabok för barn och tilldelades Kulturdepartementets pris för barn- och ungdomslitteratur 2021.

Relaterat

Tuffa dinosaurier

Om boken

Visste du att en brontosaurus som levde för många miljoner år sedan vägde lika mycket som fyra elefanter? Och att en spinosaurus kunde svälja en hel haj i en tugga? I den här färgstarka, faktaspäckade boken får du lära känna sju olika dinosaurier – både på utsidan och insidan.
Tuffa dinousaurier är den andra fristående delen i en prisbelönt norsk faktaserie. Här får du följa med Ida och Tim som vet det mesta om dessa mytomspunna djur- och kan göra även dig till ett dinosaurieproffs! Lise Halsnes bjuder på en underhållande, lekfull och detaljrik skildring om djuren som är omöjliga att inte fascineras av. Perfekt för alla vetgiriga från 3 år och uppåt.

Line Halsnes, Line Halsnes

Tuffa dinosaurier