Magnus Uggla

Foto av:

Albin Händig

Magnus Uggla, född 1954, är en av Sveriges största artister. Han är verksam som pop- och rocksångare, låtskrivare, revyartist och skådespelare.

Han slog igenom 1977 och har totalt gett ut över tjugo album. Senaste åren har han haft makalösa framgångar med sina föreställningar Hallå! Popmusik, kickar å kläder och Varning på stan nu mår kung i baren illa igen. Hans memoarbok Enda sättet att genomlida en konsert är att själv stå på scenen (Norstedts) utkom 2018 och blev rosad av både recensenter och läsare. 2021 kom den hyllade romanen Johnny the Fucker (Norstedts) och hösten 2022 utkommer hans barnboksdebut, Frasse och den magiska brygden, med illustrationer av Ruben Uggla.

Relaterat

Frasse och den magiska brygden

Om boken

Frasses frisersalong har funnits i hans familj i generationer och allt är precis som det var när den öppnade en gång i tiden. Frasse älskar sitt jobb och affärerna går strålande. Ända tills en ny, trendig salong öppnar i grannskapet. Med sin slughet och sitt karismatiska sätt lockar den parisutbildade frisören Ball-Sam över alla trogna gamla stamkunder och en förkrossad Frasse tvingas stänga sin älskade salong. Men en dag ramlar han över sin farfars fars antika barberar-bibel. I den finns frisörernas mest välbevarade hemlighet: en magisk brygd som garanterar såväl glamorös glans som vidunderlig volym.
Kanske är det inte klippt, trots allt?Den här finurliga humorpärlan är ett samarbete mellan Magnus Uggla och sonen Ruben, som står för illustrationerna.

Magnus Uggla, Ruben Uggla

Frasse och den magiska brygden

Relaterade artiklar

Magnus Uggla skriver barnbok

Magnus Uggla debuterar som barnboksförfattare med boken Frasse och den magiska brygden. Tillsammans med sonen Ruben Uggla, som står för illustrationerna, har den popkulturelle ikonen skapat en finurlig och humoristisk bok.