Woody Oliphant

Foto av:

Kajsa Göransson

Woody Oliphant är född 1978 i Umtata, Sydafrika, utbildad i konst, kommunikationsvetenskap och digitala bibliotek och informationsvetenskap. Är nu verksam som erfaren bibliotekarie med fokus på barn 0-3 år i Solna. Woody har varit engagerad i ideella organisationer som Mer Barnkultur och är aktiv i frågor gällande vikten av mångfald i biblioteksväsendet. Woody har delvis drivit ett läsfrämjande projekt i Solna och Sundbyberg till förskolebarn 1-3 år. Woodys böcker strävar efter igenkänning för nutidens barn med inflytande från egna observationer förankrade i hens liv som varannan vecka-mamma till ett afrosvenskt barn.

Relaterat

Var bor elefanten?

Om boken

Var bor alla leksakerna? Klossarna bor hos mamma, dockan bor hos pappa. En prickig kudde bor hos mamma, en rutig kudde bor hos pappa. Men var bor elefanten? Jo, med mig! Både hos mamma och hos pappa.
Upprepning och tydliga bilder är receptet bakom denna varma och oproblematiska skildring av varannan-vecka-livet för de minsta barnen. En tydlig och pedagogisk spegling av att ha flera hem och trygga föräldrar som separerat. Skriven av barnbibliotekarien Woody Oliphant och läraren Anna Munyua. Illustrerad av tecknaren Hanna Böhm.

Anna Munyua, Woody Oliphant, Hanna Böhm

Var bor elefanten?

Relaterade artiklar

Positivt och varmt om en vardag med skilda föräldrar

Nu kommer en ny bokserie som skildrar vardagen för ett litet barn som lever varannan vecka-liv med skilda föräldrar. Med Var bor elefanten? har barnbibliotekarien Woody Oliphant, läraren Anna Munyua och tecknaren Hanna Böhm skapat en berättelse som många familjer kan relatera till.