Mats Berggren

Foto av:

okänd

Arbetade innan debuten som metallarbetare på Scania. Författare på heltid sedan 1987. Vice ordförande i Svenska Barnboksakademin. Skriver både ungdoms- och vuxenböcker. Ungdomsböckerna är en sorts samtal mellan mig själv som vuxen och mig själv som tonåring, och frågor som är viktiga för unga människor - kärlek, vänskap, svek, att vara trogen mot sig själv, att välja väg i livet.

Som vuxenförfattare är jag upptagen att fånga dagens Sverige. I och med Sovjets sammanbrott har en historisk epok tagit slut.  Hur ser det nya samhället ut, vilka möjligheter finns att föra med sig ideal som jämlikhet och solidaritet in i en förändrad värld?

Relaterade produkter

Blåögd

Om boken

Johan har oemotståndliga blå ögon. Men vem är han egentligen? Ska Sara berätta för polisen vad han gjort? Olidligt spännande och engagerande nutidsroman av Mats Berggren. När boken utkom första gången 1999 blev den mycket uppmärksammad och sålde snabbt slut. Mats Berggren rosades för sin exakta tonträff och för den realistiska spänningen som byggs upp redan i inledningen. Nu kommer boken i efterlängtad nyutgåva.

Mårten Melin, Mats Berggren

Blåögd

Relaterade artiklar

”Vad är det för Sverige vi lever i, vad är bra, vad är dåligt?”

Mats Berggrens bok Det finns inga skridskor i öknen fyller femton i år. Boken har blivit något av en klassrumsfavorit och är fortfarande högaktuell. Med anledning av jubileet ställde vi några frågor till Mats.