bok

Sent ute

Mats Berggren

Författare

Bawer Coskun

Författare

Beskrivning

2013-06-19
Svenska
12-15

Författare

Mats Berggren, Bawer Coskun

Mats Berggren har tillsammans med kurdiske Bawer Coskun, 19 år, skrivit en stark och fränt realistisk ungdomsroman som bygger på händelser ur Bawers uppväxt i en Stockholmsförort. Det är ingen idyll direkt…

I Mats Berggrens uppmärksammade roman Blåögd uppträder Bawer som en biperson. Här heter han Baran och blir offer för rasistisk misshandel. Här får vi veta mer om Baran, hans liv i förorten, hans kompisar, familj, hur han tänker och lever.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2013-06-19

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129690927

Format

E-bok

 

Sent ute

Mats Berggren, Bawer Coskun

Sent ute

En enda kväll

Om boken

En snabb och intensiv roman om en krock mellan olika sorters liv i Sverige. Den här gången handlar det om Martin och Esperanza från förorten och Alexandra från den fina villan i skyddad överklassmiljö. Det blir ett möte som förändrar dem alla i grunden. När Alexandra glömmer sin laptop på tunnelbanan tar Martin hand om den och söker upp henne för att lämna den tillbaka. Eftersom han är passionerat intresserad av datorer men inte själv äger någon kan han inte låta bli att läsa hennes anteckningar, han får en inblick i hennes innersta tankar och de berör honom mer än han kunnat ana. Det blir ett möte fyllt av dramatik och när de tre ungdomarna konfronteras med varandra ser de sig själva i ett nytt ljus som förändrar deras liv för alltid - men inte alls på det sätt man kanske kunnat tro.

Mats Berggren

En enda kväll

Relaterat