Daniel Boyacioglu

Foto av:

Cato Lein

Daniel Boyacioglu, född 1981, är poet och estradör. Boken Istället för hiphop är skriven under en längre period. Ett par av dikterna, där ibland den inledande, är hämtad från mellanstadieåren och en av dikterna, "Höstdikt", går så långt bak som till årskurs 3.

Det har varit skitkul. Jag misstänker att jag aldrig kommer ha lika kul som med Istället för hiphop med någon eventuell uppföljare. Dikterna är mina, mer än att jag författat dem, de är jag och jag har i sammanställningen inte brytt mig om att döda mina älsklingar, som det heter. Jag tycker de är för kul och vill med diktsamlingen erbjuda lite grann utav en present från mig till dem som vill ha den. Inte så mycket annat faktiskt. Från början tänkt som ett svar på den växande efterfrågan på att få dikterna tryckta, då det för många kan gå lite fort när de ser mig på scen. Därutöver ett prov på huruvida dikterna står på egna ben. Det tror jag dem gör. Jag tror dikterna både vinner och förlorar någonting i respektive form, på papper och på scen. Utdrag ur den första av mina radiopjäser medföljer som en hjälp på traven för de nyfikna själar som ännu inte är införstådda med vad det är jag håller på med: Skriver poesi. mycket nöje, ha så kul. inga konstigheter.

Daniel Boyacioglu

Relaterat

En för alla, tre för en

Om boken

Köp en pocket, få tre diktsamlingar!

Daniel Boyacioglu är en poet av idag. Han läser sina dikter i skolor, i radio och tv och på festivaler. Hans publik kan dem utantill och läser med i refrängerna. Han är tvåfaldig Poetry Slam-mästare. Han har turnerat landet runt med Riksteatern, han har släppt skivor, den senaste "Visa 2007- Show Me the Money", på Robyns skivbolag. Han har varit elitbrottare, han har spelat Beckett på Dramaten, han skriver dramatik, han driver en hiphopklubb, han har gjort program för tv, nu ska han göra en kammaropera till Stockholmsoperan och en bilderbok... Kort sagt: en multikonstnär av stora mått!

Nu kommer hans tre första diktsamlingar, Istället för hiphop, gråter aldrig samma tårar två gånger och Haikupunchline, i en samlingsvolym. Och allt är med, ingenting är borttaget.

"Boyacioglu är en växande poet. Att läsa hans bok är att tränga sig fram genom en folksamling, ett land, en tid."
Göran Greider, Aftonbladet om gråter aldrig samma tårar två gånger

"Boyacioglu är helgjuten."
Chili

"Boyacioglu behärskar språket på ett sätt som många gånger kommer nära en viss herr Vreeswijk."
Östersunds-Posten

Daniel Boyacioglu

En för alla, tre för en