Josefin Haamer von Hofsten

Foto av:

Cato Lein

Har själv flyttat åtta gånger hittills. Är en riktig gatukorsning med en mamma från Ungern och en pappa från Estland som träffades på en vattenskidtävling utanför Göteborg. Uppväxt i Göteborg. Pluggat i Lund till jurist.

Träffade stora kärleken på Mollösunds värdshus (där jag arbetade varje sommar som servitris för att plussa på studielånet) och flyttade till Stockholm. Fick två barn alldeles efter examen, Carla och Hugo. Skrev Annas & Hugos barnmatsbok (på eget förlag tillsammans med Maria Iversén) eftersom det inte fanns någon bok som behandlade ämnet utifrån de råvaror och kryddor vi lagar mat med idag. Dessutom gjorde alla matlagning till barn så komplicerat vilket det i själva verket inte är. Vi har tryckt om boken tre gånger och har hitills sålt 12 000 ex.

Har arbetat på Barnfamiljen.com som var en lekportal för barn och informationssajt för föräldrar. Gick på Poppius journalistskola under två lärorika terminer. Skriver artiklar, och håller kurser om hur man lagar barnmat med utgångspunkt från boken. För övrigt helt galen i allt som rör matlagning. Är sommargotlänning sedan flera år tillbaka och det var där idén till den här boken föddes. Vår granne Emelie skulle börja gymnasiet i Visby. Hon kunde inget om matlagning, pengar, tvätt, städ och ännu mindre om försäkringar och hyresregler. Det fanns ingen bok som man kunde ge henne som innehöll allt det där, så då gjorde jag en.

Relaterat

Flyttahemifrånboken

Om boken

Det är mycket att tänka på när du äntligen får pröva dina vingar och flytta hemifrån. Du ska själv ha koll på det mesta, som att skrva hyreskontrakt, skaffa hemförsäkring, betala räkningar, laga mat och städa ... Och vad gör du om den dyra tröjan krymper med tre storlekar, fast du följt tvättråden? Detta är en bruksanvisning i att flytta, full med fakta och tips om allt du behöver veta för att dra!

Josefin Haamer von Hofsten

Flyttahemifrånboken