Lena Kallenberg

Media

Pressbilder

Lena Kallenberg är född 1950 i Stockholm. Hon är utbildad barnavårdslärare och har undervisat i utvecklingspsykologi innan hon blev författare på heltid. Nyfikenhet och experimentlusta har drivit Lena Kallenberg att skriva i olika genrer, t ex bilderboken Skorppoeten från 1991 och den självbiografiska romanen Den röda skålen från 1993.

Hitills har Lena Kallenberg skrivit 11 egna böcker och ett 20-tal faktaböcker för barn tillsammans med Bisse Falk, t ex Urtidsboken och Urdjursboken.

Relaterat

Om boken

Bland sabeltigrar, gryningshästar och mammutar. Urdjursboken berättar däggdjurens spännande historia som började för 200 miljoner år sedan, då det första däggdjuret föds. Lena Kallenberg och Bisse Falk beskriver sedan lättläst om hur däggdjuren levt och utvecklats under årmiljonerna, fascinerande illustrerat av Ingela Almgren. Andra fristående faktaboken i serien Jordens och livets historia. De andra två är Urdjursboken och Boken om Urmänniskan. Lena Kallenberg och Bisse Falk har skrivit en historisk exposé över hur däggdjuren har levt och utvecklats under årmiljonerna, med fantasieggande färgillustrationer av Ingela Almgren. Vi möter grottlejon och tapirer, märkliga djur som skräckgrisen, jättelika mastodonter och hästar små som rävar, elefanter som vandrar i Europas skogar. Många däggdjur är utdöda sedan länge men en del lever mitt ibland oss än idag, t. ex. hunden, katten och hästen. Och igelkotten som är världens äldsta däggdjur! Docent Lars Ewrelin på Naturhistoriska riksmuseet har faktagranskat både text och bild. Urdjursboken är den andra fristående faktaboken i serien Jordens och livets historia. De andra två är Urtidsboken och Boken om Urmänniskan.

Lena Kallenberg, Bisse Falk, Ingela Almgren

Urdjursboken