Sofi Hjort

Foto av:

Sara Moritz

Sofi Hjort är museipedagog och jobbar som intendent på Livrustkammaren i Stockholm. Hon har skrivit flera faktaböcker för barn, bland andra Asgård - Sagor ur den nordiska mytologin och Olympen - Sagor ur den grekiska mytologin. Tillsammans med Kim W Andersson har hono också gjort fyra böcker i lättläst-serien Tidens hjältar med fokus på historia. Faktaboken Äckligt, knäppt och läskigt förr i tiden utkommer hösten 2023.

Relaterat

Äckligt, knäppt och läskigt förr i tiden

Om boken

Hur kändes det att dö av böldpest? Hjälpte det verkligen mot sjukdomar att låta blodiglar suga ens blod? Vilken var den fulaste svordomen på 1600-talet? Hur var det egentligen att jobba som bödel? Och hur många sorters djur fanns det på skeppet Vasa när det sjönk – och vilken sort fanns inte ombord?
Sveriges historia består inte bara av kungar och krig. Den är full av äckliga, knäppa, roliga och läskiga saker som du aldrig hört talas om förut! I den här boken har Sofi Hjort samlat det allra mest spännande och överraskande. I korta, enkla och roliga faktatexter berättar hon om fruktansvärda sjukdomar och nästan lika fruktansvärda sätt att försöka bota dem, om blodbad och spöken, livsfarligt smink, lik och märkliga saker man trodde på förr i tiden. Äckligt, knasigt och läskigt förr i tiden är lika mycket en bok för alla som gillar historia som för de som inte gör det.

Sofi Hjort

Äckligt, knäppt och läskigt förr i tiden