bok

Lilla odlar-skolan

Sofi Hjort

Författare

Lisa Sollenberg

Illustratör

Beskrivning

2000-05-02
Svenska

Författare

Sofi Hjort

Illustratör

Lisa Sollenberg

Malla och Otto lär sig odla grönsaker och blommor i kurkor och hinkar. De lagar mat, fotograferar, sparar frön, skriver och gör i ordning en fin Odlar-kom-ihåg-bok. Läs mer om vad Otto och Malla lär sig i lilla-skolanserien: Lilla trafik.skolan, Lilla sim-skolan, Lilla odlar-skolan, Lilla förr-i-tiden-skolan, Lilla kropps-skolan, Lilla målar-skolan, Lilla rymd-skolan och Lilla språk-skolan.

Detaljer

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Serie

Lilla skolan

Publiceringsdatum

2000-05-02

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129647624

Antal Sidor

45

Höjd (mm)

270

Vikt (kg)

0.339

 

Öka takten, Mozart!

Om boken

Stella och Ravi är kompisar, och de har en hemlighet: De kan resa i tiden! Bakom skolan står deras tidsresemaskin, Tempo, som tar med dem på hemliga uppdrag. Tempo piper när det är dags för barnen att sticka iväg på en ny tidsresa, och det är bara Stella och Ravi som kan höra hans pip.

En dag i skolan piper Tempo värre än vanligt. Någon behöver hjälp och det är bråttom. Den här gången går tidsresan till 1791 där Stella och Ravi får träffa Mozart. Han har försovit sig och håller på att missa sin egen premiär! Vilken tur att tidshjältarna Stella och Ravi dyker upp och kan hjälpa honom!

Tidens hjältar är en lättläst serie av Sofi Hjort och Kim W Andersson med fokus på historia. Böckerna har kort och läsvänlig text, spännande handling och massor av färgstarka bilder. Själva berättelserna är skrivna med små bokstäver, men i bilderna finns pratbubblor med stora bokstäver. Man kan alltså öva läsning på två nivåer! Tidens hjältar avslutas också med faktauppslag som berättar lite mer om den epok och person som Stella och Ravi rest till.

Sofi Hjort, Kim W Andersson

Öka takten, Mozart!

 

 

Relaterat