Milena Bergquist

Foto av:

Hans Alm

"En astrolog ställde mitt horoskop för några år sedan. Han sa: 'Du ska skriva en bok och du har två år på dig.' Jäklar, tänkte jag när jag gick därifrån. Vad i himmelens namn ska jag skriva om? Det blev 'Millans äventyr', den första i en trilogi om sexåriga Millan."

Millan är en upprorisk frihetsidol som vågar allt. Ibland blir det inte riktigt som hon tänkt och ibland har hon överhuvudtaget inte tänkt, men det gör inte så mycket  – det är okej att misslyckas och Millan reser sig alltid igen. Med träffsäker ton och mycket humor skildrar Milena Bergquist en sexårings universum.

Milena Bergquist, född 1958, arbetar som författare och frilansjournalist och bor vid Vasaparken och på Bjärehalvön.
Hon har jämförts med Selma Lagerlöf, Barbro Lindgren och Agnes von Krusenstjerna och belönades med Katrineholms Kurirens kulturpris 2006.

Relaterat

Mycket mera Millan

Om boken

Millan, 6 år, är en intensiv person med starka känslor och Millan älskar djur. Hon vill ha en hund eller katt, ja, vad som helst bara det är hennes eget djur. Men än så länge får hon nöja sig med att rädda så många som möjligt. Minst hundra daggmaskar, sniglar och nyckelpigor och en fågel - fast den dog.

När familjen flyttar till Katrineholm får Millan mamma att lova henne en katt. Men det händer ingenting fast Millan tjatar varenda dag, så hon skaffar en själv! Sån är hon - självständig, orädd, handlingskraftig. Och visst får hon ofta skäll för allt hon ställer till med, men det får hon ta.

Milena Bergquist

Mycket mera Millan