Milena Bergquist

Foto av:

Hans Alm

"En astrolog ställde mitt horoskop för några år sedan. Han sa: 'Du ska skriva en bok och du har två år på dig.' Jäklar, tänkte jag när jag gick därifrån. Vad i himmelens namn ska jag skriva om? Det blev 'Millans äventyr', den första i en trilogi om sexåriga Millan."

Millan är en upprorisk frihetsidol som vågar allt. Ibland blir det inte riktigt som hon tänkt och ibland har hon överhuvudtaget inte tänkt, men det gör inte så mycket  – det är okej att misslyckas och Millan reser sig alltid igen. Med träffsäker ton och mycket humor skildrar Milena Bergquist en sexårings universum.

Milena Bergquist, född 1958, arbetar som författare och frilansjournalist och bor vid Vasaparken och på Bjärehalvön.
Hon har jämförts med Selma Lagerlöf, Barbro Lindgren och Agnes von Krusenstjerna och belönades med Katrineholms Kurirens kulturpris 2006.

Relaterat

Modiga Millan

Om boken

Millan har väntat i hela sitt liv på att få börja i skolan. Nu är det äntligen dags. Lite läbbigt känns det, men mest roligt. Med sitt röda hår och sitt humör sticker hon ut redan från början. Och hon är inte rädd för att ingripa när något är fel. Tredje fristående delen om Millan rymmer massor av action och starka känslor. Millan är ju så intensiv! Hon gör ingenting halvhjärtat. Det blir ofta väldigt dramatiskt - och roligt!

Härlig högläsnings-/kapitelbok illustrerad av Annika Huett.

Milena Bergquist, Annika Huett

Modiga Millan