Amanda Eriksson

Media

Pressbilder

Amanda Eriksson, född 1970 i Stockholm, bor med man och barn i sin födelsestad. Hon har en grundläggande konstnärlig utbildning på Basis konstskola samt skrivarkurs på Tollare folkhögskola i bagaget. Hon är främst illustratör, men har även skrivit lite. 1995 kom hennes första bok.

Att illustrera är det enda Amanda vill och känner lust att göra, just nu i alla fall. Det som driver henne är själva utvecklingen, att bli bättre och bättre, och att bilderna ska hålla att titta på, länge. Inspirationskällor är foto, tidningar, miljöer och färger.

Hon har illustrerat cirka 15 böcker samt medverkat i Svenska MAD, Kamratposten, Globen, Studentliv och Svenska Dagbladet. Just nu är favoritillustratörerna Delphine Durand och Satoshi Kitamura. Svenska barnboksillustratörer som började sin verksamhet på sjuttio- och åttiotalen är också stora inspirationskällor.

Relaterat

Ett djur på fem bokstäver

Om boken

Viveca Lärn är en av vårt lands främsta och mest älskade barnboksförfattare. Nu är hon tillbaka med en ny djursaga - en fristående fortsättning på Kottsommar!

Hösten har kommit till Orust och Pigge och Gnidde, de populära igelkottarna från Kottsommar, har gått i ide. Då passar Ola och Lisa på att åka till Stockholm och Skansen med sin mamma. Men det som var tänkt att bli några mysiga dagar i huvudstaden förvandlas snart till ett riktigt höstlovsäventyr. Det börjar redan på tåget när Olas lilla mus smiter och ställer till det rejält. Fast det är ingenting i jämförelse med uppståndelsen det blir när Ola lyckas smuggla med sig en lemur hem från Skansen ...

"Barnporträtten är levande /.../ Det är en mycket rolig bok. Lärns suveräna barnrepliker ger dråpliga exempel på barns logik och sätt att tänka."
BTJ om En barkbåt till Eddie

"Det här är en bok som jag önskar alla som ska börja skolan."
BTJ om En ettas dagbok

"Det vardagliga språket gör den läsbar även för den som nyss lärt sig läsa."
BTJ om Ludde blir en lirare

Böcker med stämpeln "Läsa själv" är speciellt anpassade för nybörjarläsaren i åldersgruppen 6-9 år. Det är roliga och spännande böcker som ska få även de lite mer ovilliga läsarna att vilja vända blad. Texten har större grad, mer luft mellan raderna, kortare kapitel och många illustrationer som bryter av textmassan. Kort sagt: Böcker i "Läsa själv"-serien ska skapa läslust!

Viveca Lärn, Amanda Eriksson

Ett djur på fem bokstäver