Mick Manning

Media

Pressbilder

Engelsmannen Mick Manning och hans svenska hustru Brita Granström har skapat barnböcker tillsammans i över 15 år. Det hela började som en rolig "hobby" på kvällstid efter arbetsdagens slut. Numera är bokskapandet deras yrke, och de bor med sina fyra söner i en liten stad på gränsen mellan England och Skottland.

Ett par av deras böcker har tidigare kommit ut i Sverige och de två aktuella titlar som nu kommer på svenska – Reta inte en mammut och Stör inte en dino som äter – har de gjort i samarbete med Natural History Museum i London.
I England är Mick Manning och Brita Granströms böcker mycket uppskattade. De blandar ord och bilder på ett innovativt, lustfyllt och lättillgängligt sätt. De har vunnit en lång rad priser för sina böcker – både var och en för sig och tillsammans, t.ex. ett av Englands förnämsta barnbokspriser The Smarties Silver Prize.

Annan trevlig uppmärksamhet har skett i form av att Micks bok A Ruined House blev utvald av självaste Quentin Blake som en av hans femtio absoluta favoriter. Mick och Brita blev också inbjudna 2008 att bidra med illustrationer till förmån för "Prince’s Foundation for Children and the Arts" för att fira Prins Charles 60-årsdag.

---------------------

Mick Manning är född i Yorkshire, England 1959 och har studerat illustration och animation på Royal college of Art i London och han är också utbildad grafisk formgivare. Han har varit frilansillustratör sen 1982 och är en flitigt anlitad pedagog – senast på Glasgow School of Art, där han förestod illustratörsutbildningen. Mick är mycket naturintresserad och har specialiserat sig på fåglar och däggdjur, men han jobbar också med historiskt material och dessutom med ”vanliga” bilderböcker.

Brita Granström är född i Sverige 1969 och växte upp på en bondgård. Hon studerade grafisk form och illustration på Konstfack i Stockholm och flyttade sedan till Skottland för att jobba som illustratör vid skotska dagstidningar. När hon träffade Mick blev det alltså barnböcker hon kom att ägna sig åt, men hon har också utvecklat sitt eget måleri och trotsar gärna den tuffa skotska väderleken för att kunna måla i ur och skur.

Relaterat

Stör inte en dino som äter

Om boken

När dinosaurien blir hungrig, vad äter den då? Och vem äter vem? Vem sökte maten bland trädtopparna och vilka åt precis allt som de snubblade över? Här får du veta vad som står på menyn när det är dags för dinomiddag! En härlig faktabok från Natural History Museum i London. I den här boken får alla unga, nyfikna dinosauriediggare massor med spännande dinofakta. Dessutom finns en berättande text med personlig ton. Vi får till exempel veta att forskarnas fynd av dinobajs gör att vi vet vad som stod på dinosauriernas meny … Lättillgänglig och intressant bok med härliga bilder! Följ med på en tidsresa tillbaka till de fascinerande urtidsödlornas tid.

Brita Granström, Mick Manning, Brita Granström, Mick Manning

Stör inte en dino som äter