Margareta Strömstedt

Media

Pressbilder
Barnet i den vuxne och det vuxna i barnet, är en dubbelföreläsning som behandlar barndomens historia. Att leda reda på sin barndom, en kortare version av samma ämne. Olika barndomsvärldar, om Astrid Lindgren, Tove Jansson och i någon mån egen barndom i Småland. Astrid Lindgren, en utförlig föreläsning om Astrid Lindgren. Elin Wägner, om EW, om Småland, miljön, kvinnorörelsen och fredsrörelsen. Om Småland och det småländska, speglat framförallt i Astrid Lindgrens person och verk och i Elin Wägners. Det skamlösa skrivandet, om mina egna böcker och miljöer, om att skriva självbiografiskt. På väg bort från det litterära - på spaning efter ett eget språk, en litterär självbiografi. Julstädningen och döden, 1984 Församlingen under jorden, 1990 5 barnböcker om Majken, 1982-91, med starkt självbiografisk laddning. Lille morfar, 1993 Fanny och fåglarna, 1995 Gå mot solen, 1997 Astrid Lindgren - en levnadsteckning

Relaterat

Boken om Majken

Margareta Strömstedt, Eva Eriksson

Boken om Majken

Astrids klokbok

Om boken

I mer än 30 år träffades vännerna Astrid Lindgren och Margareta Strömstedt ständigt och samtalat om allt mellan liv och död. Ingen skribent känner Astrid Lindgren så väl personligen, och ingen har hennes förtroende i så hög grad.
Astrids klokbok är en levnadsteckning i miniatyr - med korta karaktäristiska avsnitt ur ett långt livs författarskap och journalistik. Trots sitt lilla format lyckas Astrids klobok ge en nära bild av en unik och älskad författare och en populär opinionsbildare, "en genomklok och lagom uppkäftig bondjänta i sina bästa år."

Astrid Lindgren, Margareta Strömstedt

Astrids klokbok