Rhiannon Lassiter

Media

Pressbilder

Rhiannon Lassiter föddes och växte upp i Crouch End i norra London. Hon skickade sitt manuskript Hex till Pat White, agent, och Douglas Hill, författare, som sen dess är hennes vänner. Agenten gick med på att representera Rhiannon ooch manuset skickades till MacMillan. Dem gillade Hex och publicerade det.

"Jag påbörjade min första bok när jag var 17 år, det var innan jag ens börjat universitetet. Nu är jag 24 år gammal och bor i Oxford med mina vänner och två katter, Shadow och Ghost. Jag skriver böcker och driver en egen webbdesignfirma, där jag publicerar artiklar och recensioner av barnböcker. Dessutom är jag delaktig i en produktionsgrupp som heter Armadillo, vi publicerar barnboksrecensioner. Mina andra intressen är datorer och rollspel, titta på film, läsa, åka rullskridskor, rita och måla, rita mangakaraktärer och träffa mina vänner."

Läs mer på Rhiannon Lassiters hemsida!

Relaterat

Om boken

Cool science fiction. På 1900-talet experimenterade man med Hex ? en gen som ger hjärnan tillträde till alla datasystem. I 2500-talets London jagas och avrättas dessa mänskliga datorer skoningslöst. De är alldeles för farliga för samhället. 15-åriga Raven har gått under jorden, henne har de inte lyckats fånga. Raven är en hjälte för 2000-talet: iskall, egocentrisk och smartare än alla andra. Raven sköter sig själv och skiter i andra. Men när det visar sig att hennes yngre syster också är en hex och arresteras, riskerar Raven allting för att rädda henne. Om systern fortfarande lever ? det visar sig att hon och andra utvalda hex-barn utsätts för extremt grymma experiment på en så kallad forskningsklinik. Men det liknar mera helvetet på jorden... Rhiannon Lassiter var 17 år när hon skrev denna coola och helt egna typ av sci-fi-story. Boken har gjort succé och nu kommer den på svenska! Översättning av Molle Kanmert.

Rhiannon Lassiter

Hex