Marion Lindsay

Media

Pressbilder

Monstret under sängen

När jag kom hit till Sverige med min pojkvän Jens hade jag just gått ut en konstskola i England. Jag hade ingen aning om vad som väntade mig här, hur det var att leva i ett främmande land. Och jag visste ingenting om den svenska förlagsvärlden.

Jag upptäckte snart att jag bodde i ett land med en stark sagotradition, ett land som uppskattar en god historia också i en barnbok. Bilderboken Det kryllar av krokodiler, eller som mitt manus hette på engelska Terry and the Croc, är mitt första alster och den kom till mig som en skänk från ovan. Jag skriver ofta alltför komplicerade berättelser och därför kändes det bara så enkelt och självklart när krokodilen dök upp ur mitt undermedvetna. Men- och jag tror att många barnboksförfattare håller med mig- de bästa berättelserna kommer ur erfarenheter som vi gjort i barndomen.

Som barn var jag rädd för nästan allting. Allting verkade så viktigt. Jag skulle ha gillat en bok som hjälpte mig att inse att krokodilen under min säng inte nödvändigtvis skulle äta upp mig. Jag hoppas att era barn kommer att tycka om min bok och jag hoppas att den hjälper dem att förstå sina krokodiler.

Relaterat

Det kryllar av krokodiler

Marion Lindsay

Det kryllar av krokodiler