Juha Saarinen

Media

Pressbilder

60-talist för tillfället boendes på västkusten med barnasinnet kvar. Anser att för mycket onyttig mat, tv och dataspel hämmar barnens (och vuxnas) kreativitet.

Fantasi, skaparlust och förmågan att koncentrera sig behöver bra förutsättningar. God hälsa och idrott är bra exempel på roliga samt hälsosamma förutsättningar. Idrotten har alltid legat mig varmt om hjärtat. Har spelat fotboll och handboll sedan tidig ålder. Blev pålurad att köpa några golfklubbor under min värnplikt och det sa bara ”klick”, i dubbel bemärkelse. 

Har sedan dess haft ett 15 år långt och passionerat förhållande till golf. Uppskattar tävlingsgolf, möten människor i mellan och att upptäcka nya resmål med och utan golfklubbor på axeln. För något år sedan bestämde jag mig för att uppgradera hobbyverksamhet mot affärsverksamhet. Mitt livs bästa beslut innebar flytt, eget företag och mycket golf.

Idag arbetar jag som golfinstruktör och innovatör. Som golfinstruktör arbetar jag bl.a. med att utbilda nybörjare, ge instruktioner till klubbens alla medlemmar och gäster. Jag tycker att det är mycket lärorikt och givande. Vad mer kan man begära än att få vara med och skapa gemensam framgång och glädje? Speciellt upplyftande är det att få jobba med klubbens alla juniorer.

En varm upplevelse från ett kallt förhållande vill jag dela med mig av till er som läser detta. En tidig och kall vårdag med regnet hängandes i luften tränade jag en grupp med juniorer i åldersklassen 4-6 år. En liten kille kämpade och kämpade för att få ordning på sving och bollträff. Plötsligt fick han den där träffen alla golfare söker, suktar och letar efter. Med mössan på tvären och snoret rinnande från näsan gav han mig ett leende, det var beviset på att han hade lyckats till slut. Att se detta leende var obetalbart och har för evigt fastnat som en bild på min näthinna.

Vad är en innovatör? En innovatörs stora utmaning är att skapa en nyhet, eller uppfinning, som kan användas av många personer. Ju fler användare, ju större innovation har skapats.

Kan en bok vara en innovation? Boken i sig är ingen nyhet utan härstammar redan från medeltiden då dem första böckerna tog form med sidor, pärm och rygg. Men det som där i mot är en nyhet med min bok och i barnboksgenren är blandningen av de miljöer som handlingen utspelar sig i. Där en av miljöerna är den roliga och hälsosamma plats där jag bedriver min verksamhet – golfbanan.

Relaterat

Malte och Moa spelar golf

Juha Saarinen, Lisen Adbåge

Malte och Moa spelar golf