Helena Östlund

Foto av:

Christian Saltas

Helena Östlund, född Axelsson, är 38 år och författare. Efter studieåren på Konstfack i Stockholm flyttade hon tillbaka till uppväxtstaden Västerås, där hon nu bor med sin make Curt och sina tre barn.

Helenas kulturintressen har spretat genom åren – från amatörteater till elektronisk musik, från måleri till grafisk formgivning. Men skrivandet har alltid varit centralt, ända sedan hon som barn var flitig dagboksskrivare.
Helena debuterade 1995 på Eriksson & Lindgren med boken Suck Puck päck som handlar om en blyg och fantasifull flicka vid namn Puck. Den tredje och sista boken i serien placerade sig på Bokjuryns tio-i-topp-lista år 2000. Därefter följde böckerna om den godhjärtade bråkstaken Jerker, utgivna på Bonnier Carlsen.

År 2007 vann Helena Östlund Rabén & Sjögrens berättartävling med boken Joy och önskeburken. Uppföljarna heter Joy och snigelriket och den sista delen i serien Joy och hockeykillarna.

”När jag skriver är det för att inge läsaren en känsla som kan skapa tolerans för det som avviker från normen, både inom en själv och andra”, menar Helena.

År 2009 fick Helena Östlund Västerås stads stora arbetsstipendium inom kulturområdet.

Relaterat

Joy & hockeykillarna

Om boken

Joy och hennes härliga, okonventionella familj är tillbaka! I denna tredje och avslutande del pirrar det rejält i magen.

Klassens tjejer har blivit kära i hockeykillarna, och Joy får skriva kärleksdikter åt alla sina kompisar - för det är ju hon som är bäst på det.
Men vem är hon själv kär i? Och vem är bästisen Otto kär i? Inte i Alicia väl, Joys söta och roliga lillasyster, eller?
Med ett osvikligt barnperspektiv avslutar här Helena Östlund, vinnare i Rabén & Sjögrens berättartävling 2007, sin inkännande och vardagsnära serie om Joy. Fina illustrationer av Matilda Salmén.

"Vardagsnära och roligt med hög igenkänningsfaktor."
Ingalill Mosander, AftonbladetHelena Östlund, Matilda Salmén

Joy & hockeykillarna