Sergej Sedov

Media

Pressbilder

Sergej Sedov är född och uppvuxen i Moskva. Han har skrivit en rad barnböcker och skriver för flera tidningar för barn.

Relaterat

Drakar och dumskallar - Moderna ryska sagor

Om boken

"Det var en gång ..." så börjar många sagor och så även många av de moderna ryska sagor som ingår i denna fina antologi. Sagor om pojken Ljosha, draken Gornytj, grodan Pipa och en och annan kung ingår i samlingen som handlar om alltifrån kärlek till dumskallar.

Det här är en unik volym med moderna ryska sagor berättade på ett mustigt, roligt språk och rikligt illustrerad med kraftiga och komiska bilder i fyrfärg. Översättning av Janina Orlov.
Förord av Ulf Stark. "Leonid Tisjkovs färglagda tuschteckningar som finns på varje uppslag tillför historierna ytterligare en dimension. Oftast burleskt expressiva, men ibland milt stämningsfulla, ger de boken en spännande grotesk ton som är ovanlig i svenska barnböcker.
Janina Orlov, som översatt, har hittat en lite grov stil med direkt tilltal som känns mycket genuin och som passar utmärkt för högläsning.
Samspelet mellan text och bild, ytterligare förstärkt av lakoniska bildtexter, resulterar
i en egensinnig och originell bok."
Dagens Nyheter "Framställningen är kort och kärnfull och skruvad med absurda och groteska effekter. Ibland slutar det hela med en klassisk poäng, ibland är själva poänglösheten poängen. Det är drastiskt och roligt, och nog anar man var Sedov har sina rötter - en aning som bekräftas när Ljosa får uppträda som nationalskalden Pusjkin."
Nerikes Allehanda










Sergej Sedov, Leonid Tishkov

Drakar och dumskallar - Moderna ryska sagor