Anna Lind Lewin

Foto av:

Kajsa Göransson

Anna Lind Lewin är född 1961 och har en bakgrund som formgivare. Idag arbetar hon brett som kommunikationskonsult inom gastronomi, jordbruk och hållbarhet. Hon är grundare av Pollinera Sverige och Pollineringsveckan, tillsammans med Lotta Fabricius Kristiansen. Hon har författat eller medarbetat i en rad böcker om mat, som Barnens Bästa-serien (2008), Fattiga Riddare och andra kökshjältar (2009) och Hirams Bästa kokbok (2011).

Relaterat

Surr

Om boken

Vad är det som surrar? Varifrån kommer våra goda frukter och bär egentligen?
Det är tur för oss att insekter älskar blommor. Inuti dem hittar de mat som sockersöt nektar och näringsrik pollen och när de sedan flyger mellan blommorna så flyttar de pollen från en blomma till en annan. De hjälper till så att växten kan få frukt. Det kallas pollinering och är en förunderlig sak i naturen!
Det är faktiskt alla bin, skalbaggar, fjärilar och blomflugor som pollinerar och ser till att det blir hallon och äpplen, raps till olja och klöver till korna som ger oss mjölk.

Här kan vi på riktigt nära håll se hur pollineringen går till och vi får möta några av våra vanliga svenska pollinatörer.

Bakom denna vackra bok står illustratören Aron Landahl och eldsjälarna Anna Lind Lewin och Lotta Fabricius Kristiansen som driver Pollinera Sverige och arbetar för att sprida kunskap om pollinerande insekter och deras livsviktiga arbete.

Anna Lind Lewin, Lotta Fabricius Kristiansen, Aron Landahl

Surr