bok

Barnens bästa potatismos

Anne-Marie Hovstadius

Författare

Anna Lind Lewin

Författare

Beskrivning

2008-09-15
Svenska
9-12

Författare

Anne-Marie Hovstadius, Anna Lind Lewin

I Barnens bästa potatismos samsas en massa härliga recept, foton, illustrationer, med fakta om svenska råvaror. Recepten är skapade av elever på mellanstadiet i skolor runt om i Sverige. Boken ska väcka lust att laga - och äta - mer och godare mat hemma. Många familjer har för lite tid att laga mat och hinner inte äta middag tillsammans. I stressen är det lätt att glömma bort hur kul det är att laga mat och hur viktig maten är för att vi ska må bra.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2008-09-15

Läsordning

0

Omslagsfotograf

Ulf Huett

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789173710497

Antal Sidor

93

Ryggbredd (mm)

13

Höjd (mm)

188

Vikt (kg)

0.32

Bredd (mm)

186

 

Surr

Om boken

Vad är det som surrar? Varifrån kommer våra goda frukter och bär egentligen?
Det är tur för oss att insekter älskar blommor. Inuti dem hittar de mat som sockersöt nektar och näringsrik pollen och när de sedan flyger mellan blommorna så flyttar de pollen från en blomma till en annan. De hjälper till så att växten kan få frukt. Det kallas pollinering och är en förunderlig sak i naturen!
Det är faktiskt alla bin, skalbaggar, fjärilar och blomflugor som pollinerar och ser till att det blir hallon och äpplen, raps till olja och klöver till korna som ger oss mjölk.

Här kan vi på riktigt nära håll se hur pollineringen går till och vi får möta några av våra vanliga svenska pollinatörer.

Bakom denna vackra bok står illustratören Aron Landahl och eldsjälarna Anna Lind Lewin och Lotta Fabricius Kristiansen som driver Pollinera Sverige och arbetar för att sprida kunskap om pollinerande insekter och deras livsviktiga arbete.

Anna Lind Lewin, Lotta Fabricius Kristiansen, Aron Landahl

Surr

Relaterat