Andrew Davidson

Foto av:

Carsten Sommerfeldt

Andrew Davidson är född 1969 i Manitoba i Kanada. Han har en universitetsexamen i engelsk litteratur och har arbetat som engelsklärare i Japan, där han också bott av och till i olika perioder. I dag bor han i Manitoba.

Det gick ett sus i förlagsvärlden när hans agent avböjde ett förskott på en miljon dollar för Gargoylen som är Andrew Davidsons debutroman.

Relaterat

Besynnerliga berättelser

Om boken

Kära läsare,

Den bok som du håller i din hand är endast avsedd att ses av besynnerliga ögon. Om det skulle falla sig så att du inte tillhör de förunderligas skara med andra ord, om du inte ibland råkar sväva ur sängen mitt i natten för att du har glömt att förtöja dig vid madrassen, drabbas av att eldslågor slår upp ur dina handflator vid olämpliga tillfällen eller tuggar din mat med munnen som du har i nacken så vill jag be dig att genast lägga tillbaka den här boken där du hittade den och glömma att det här någonsin har hänt. Var inte orolig, du kommer inte att missa någonting. Jag är övertygad om att du bara skulle tycka att de här historierna är konstiga, oroväckande och inte alls i din smak. Och dessutom har du inget med dem att göra.

Succéförfattaren Ransom Riggs är tillbaka! Den här gången med Besynnerliga berättelser, en samling folksägner ur de Besynnerligas universum. Här får vi bland annat möta några förträffliga kannibaler, prinsessan med den kluvna tungan och pojken som kunde tämja havet. Men de Besynnerliga berättelserna är mer än sagor, de innehåller hemlig kunskap, livsviktig för varje Besynnerlig att veta.

Ransom Riggs, Andrew Davidson

Besynnerliga berättelser