Jeeva Raghunath

Media

Pressbilder

Jeeva Raghunath är född och bosatt i Indien. Sedan hon var mycket ung har hon älskat att lyssna på och berätta sagor. Idag arbetar hon professionellt som ”storyteller” och åker världen runt och berättar historier.
2008 deltog hon i en workshop på Goa där hon träffade Marie Oskarsson & Kenneth Andersson. Tillsammans inledde de ett samarbete som resulterade i boken Umas hemlighet, en bilderbok om den kavata, trotsiga men väldigt charmiga Uma. 

Relaterat

Umas hemlighet!

Om boken

Vad gjorde du på dagis idag? Vem lekte du med? Vad fick ni till lunch? Uma har varit på dagis hela dan. Hon har klättrat i träd, jagat sina kompisar och lekt med maten. Men det har hon inte lust att berätta för pappa och mamma. Hon är trött på deras tråkiga frågor och ljuger för att få vara ifred. Hon vill vara ensam med sin hemlighet. I Umas knä ligger nämligen inte bara klossar och leksaker, de randiga "bollarna" är klubbor, godisklubbor som Uma är väldigt sugen på just nu. Umas hemlighet! är den första boken om Uma - en dagistjej med attityd och mycket energi. Boken har ett lekfullt och roligt upplägg; först får vi läsa pappas fråga (Vad gjorde du på dagis idag?) och Umas svar (Inget!), på följande sida får vi se vad som egentligen hände på dagis (lek och stoj). Umas svar stämmer inte riktigt överens med verkligheten …

Marie Oskarsson, Jeeva Raghunath, Kenneth Andersson

Umas hemlighet!