Alicia Thompson

Foto av:

Marina Williams

Alicia Thompson är 25 år och bosatt i Florida, USA. Hon har skrivit tidningsnoveller och har såklart en examen i psykologi. Vad är det för fel på dig? är hennes debut. Läs mer om Alicia på hennes MySpace-sida: www.myspace.com/aliciarthompson

Relaterat

Vad är det för fel på dig?

Om boken

Roligt, snabbt och smart!

Skriv en kortfattad analys av hur det går för dig på ditt första år i college. Använd de erfarenheter du hittills fått i psykologiintroduktionen.

Analys:
Patienten, Leigh Nolan (jag alltså), har just börjat sitt första år på Stiles College. Hon har bestämt sig för att ha psykologi som huvudämne (även om hennes föräldrar hellre skulle vilja att hon studerade tarotkort, inte Rorschachtest) även om hon egentligen tycker att psykologi mest är snack.

Patienten har alltid varit väldigt bra på att lösa sina vänners problem, men när det gäller hennes egna ... nej, inte särskilt.
Patienten har en tendens att överanalysera saker, särskilt när det motsatta könet är inblandat. Som till exempel, varför vill inte Andrew, hennes pojkvän sen över ett år tillbaka, att hon ska sova över? Eller varför kan hon inte bestämma sig för att ta nästa steg i deras förhållande? Och varför verkar hans rumskompis Nathan avsky henne? Och ännu viktigare, varför hade Nathan huvudrollen i den där drömmen hon hade, den som verkligen inte rörde sig om något vänskapsförhållande, utan om något helt annat?
Försvårande omständigheter finns. Till exempel överambitiösa, tävlingsinriktade kurskamrater, en professor i stort behov av terapi, och uppgiften som mentor för en tjej på högstadiet som tycker att Patienten är en idiot.

Diagnos:
Psykiska symptom

Vad är det för fel på dig? är en rolig, smart och snabb roman om Leigh Nolan - en helt vanlig artonårig tjej som pluggar psykologi och som därför gärna ställer diagnoser på alla i sin omgivning. Varje kapitel i boken har ett psykologiskt tillstånd som rubrik.

Alicia Thompson

Vad är det för fel på dig?