Cylin Busby

Foto av:

Privat

Cylin Busby brukar säga att hon kommer från Maine, men sanningen att säga har hon bott i en massa stater: Connecticut, Massachusetts, Tennessee, Maine, New York och Kalifornien.
Men eftersom både hennes mamma och pappa kommer ifrån Maine, och hon har gått i skola där, ser hon just Maine som sin hemstat. Dessutom kan hon göra en grym imitation av dialekten där …

Cylin har arbetat som barnboksredaktör på flera av de största förlagen i USA, däribland Random House, HarperCollins och Simon & Schuster. Hon har också varit chefredaktör för tidningen Teen Magazine.
Numera bor Cylin i Los Angeles med sin familj. Hon är författare på heltid och har skrivit ett flertal barn- och ungdomsböcker, massor av tidningsartiklar och noveller.

 

Relaterat

När vi försvann

Om boken

När Cylin Busby var nio år var en efterhängsen grannflicka hennes största bekymmer. Men plötsligt förändrades allt. När vi försvann är en sann berättelse om en familj och det brutala brott som kom att förändra deras liv för alltid.

John Busby arbetade 1979 som polis i Cape Cod. En kväll när han var på väg till sitt arbete körde någon upp vid sidan om hans bil och sköt mot vindrutan. John träffades i huvudet och fick livshotande skador. Och över en natt förändrades allt. Från att ha varit som vilken familj som helst, behövde de plötsligt polisbevakning dygnet runt. Eftersom gärningsmannen fortfarande var på fri fot, fanns det bara en sak att göra för att skydda familjen: lämna allt och gå under jorden.

När vi försvann är en självbiografisk berättelse. John och Cylin har skrivit vartannat kapitel, och som läsare får man se händelserna ur bådas perspektiv. John berättar om sin smärta och frustration, och Cylin berättar om hur skrämmande och förvirrande det var, året när de försvann.

"Om man är det minsta intresserad av 'true crime' får man bara inte missa den här sträckläsarboken, som bitvis är skrämmande och nästan outhärdligt sorglig."
Publisher's Weekly

"En fascinerande berättelse som med all önskvärd tydlighet visar våldets meningslöshet."
Chicago Sun Times

Cylin Busby, John Busby

När vi försvann