John Busby

Foto av:

Privat

John Busby är i dag pensionerad, men tidigare arbetade han som polis i Cape Cod, Massachusetts. 1979 blev han skjuten i tjänsten, och efter det har han tvingats gå under jorden med sin familj. Han har också under nitton års tid genomgått många plastikoperationer för att återskapa sitt ansikte och gått i talterapi. I dag kan han både prata och äta igen.

Tillsammans har Cylin och John Busby skrivit boken När vi försvann, som handlar om hur en familjs liv förändrades över en natt; från en trevlig och trygg tillvaro i en amerikansk förort till ett liv på flykt med skyddad identitet.

 

Relaterat

När vi försvann

Om boken

När Cylin Busby var nio år var en efterhängsen grannflicka hennes största bekymmer. Men plötsligt förändrades allt. När vi försvann är en sann berättelse om en familj och det brutala brott som kom att förändra deras liv för alltid.

John Busby arbetade 1979 som polis i Cape Cod. En kväll när han var på väg till sitt arbete körde någon upp vid sidan om hans bil och sköt mot vindrutan. John träffades i huvudet och fick livshotande skador. Och över en natt förändrades allt. Från att ha varit som vilken familj som helst, behövde de plötsligt polisbevakning dygnet runt. Eftersom gärningsmannen fortfarande var på fri fot, fanns det bara en sak att göra för att skydda familjen: lämna allt och gå under jorden.

När vi försvann är en självbiografisk berättelse. John och Cylin har skrivit vartannat kapitel, och som läsare får man se händelserna ur bådas perspektiv. John berättar om sin smärta och frustration, och Cylin berättar om hur skrämmande och förvirrande det var, året när de försvann.

"Om man är det minsta intresserad av 'true crime' får man bara inte missa den här sträckläsarboken, som bitvis är skrämmande och nästan outhärdligt sorglig."
Publisher's Weekly

"En fascinerande berättelse som med all önskvärd tydlighet visar våldets meningslöshet."
Chicago Sun Times

Cylin Busby, John Busby

När vi försvann