Lane Smith

Media

Pressbilder

Lane Smith, född 1959, är en av USA:s förnämsta barnboksmakare. Efter utbildningen på Art Center College of Design i Kalifornien flyttade han till New York och arbetade som frilansande illustratör åt New York Times, Time Magazine och andra tidningar. Men helst ville han skapa bilderböcker - något som fick ske vid sidan om, oftast på nätterna. Numera ägnar sig Lane Smith helt åt barnböckerna, som han både skriver och gör bilder till. Han har också illustrerat böcker av en lång rad författare, bland andra Roald Dahl och Dr Seuss.

Relaterat

Det är en bok

Om boken

Kan den blogga? Behöver man ett lösenord? Nej - det är en BOK! Det här är en bilderbok som utmanar alla nya, coola media. Möt den bokälskande apan, den lilla musen och den frågvisa tekniknörden åsnan i årets kultbok!

Lane Smith, en av USA:s mest kända barnboksmakare har skapat en bilderbok som tar parti för boken - raka motsatsen till Ipad. I huvudrollerna finns den stora, bokälskande apan som utsätts för åsnans envisa frågor om vad man kan använda en bok till. Musen sufflerar apan, och åsnan sugs snart in i bokens värld ... Precis så som både vuxna och barn kan fascineras av att läsa!
Ja, man kan ladda mobilen full med appar och andra upplevelsefinesser, men via tekniken kan man aldrig läsa boken med alla sina sinnen. Det är en särskild känsla att öppna en ny pappers- och tryckfärgsdoftande bok, att försiktigt bända upp pärmarna, att kunna vika ett hundöra på särskilda ställen i boken …

Det är en bok! är en bilderbok med ett tillspetsat budskap. En kul, varm och uppfordrande pamflett om den tryckta bokens fördelar i vår digitala tid. Den här annorlunda och tuffa boken har något att säga alla - stora som små!

Lane Smith

Det är en bok