Anne Plichota

Foto av:

© Yury Toroptsov/Photo12

Anne Plichota har studerat kinesiska, bott i Korea och arbetat i Kina, men arbetar i dag som bibliotekarie i Strasbourg i Frankrike.

När Anne Plichota och Cendrine Wolf hade skrivit färdigt Oksa Pollock 1 blev de refuserade av flera stora franska förlag innan de bestämde sig för att publicera boken på egen hand.
Ryktet om vilken bra bok det var spred sig från mun till mun och blev snabbt en succé bland läsarna. De skapade själva en fanclub och gjorde en hemsida. Efter fem månader kontaktade fanclubens ordförande franska topplisteförlaget XO Editions för att få dem att publicera. Och efter att ha läst boken skrev förlaget ett fembokskontrakt med författarna. Resten är historia.

Relaterat

Oksa Pollock: De vilsnas skog

Om boken

Ena stunden går Gus vid hennes sida, i nästa är han spårlöst försvunnen! Det enda som finns kvar i klassrummet på Sankt Proximus är hans mobiltelefon, och när Oksa bläddrar igenom mobilen får hon se ett suddigt foto av en kvinna som verkar märkligt bekant. Men vem är hon och vad gör hon bland Gus bilder? Och vad har hänt med Gus?

På jakt efter sanningen kastar sig Oksa Pollock in i en parallellvärld där magin går hand i hand med rädslan, där dunkla familjehemligheter ställs mot livsfarliga prövningar, och där vägen tillbaka till Edefia blir längre och farligare än vad någon kunnat ana.

Från egenutgivning till Hollywoodfilm! På rekordtid har unga läsare världen över fängslats av högstadietjejen med övernaturliga krafter. Oksa Pollock är en stjärnklar läsarsuccé!

Anne Plichota, Cendrine Wolf

Oksa Pollock: De vilsnas skog