bok

Oksa Pollock: Det sista hoppet

Anne Plichota

Författare

Cendrine Wolf

Författare

Beskrivning

2012-01-23
Svenska
9-12

Författare

Anne Plichota, Cendrine Wolf

Oksa Pollock är 14 år när hon och hennes familj flyttar från Paris till London för att Oksas pappa ska starta en restaurang i Soho. Med flyttar också Oksas farmor Dragomira och Oksas bäste vän Gus Bellanger och hans familj.

Ganska snart efter flytten till London upptäcker Oksa ett märke på magen. Plötsligt kan hon få saker i sitt rum att börja brinna - och till och med explodera. Men hon gör allt för att dölja sina förmågor.
När Dragomira får reda på att Oksa har märket berättar hon den väl bevarade familjehemligheten: Familjen Pollock kommer från Edefia, landet som finns gömt någonstans på jorden. Egentligen lever de i exil i den verkliga världen och Oksa är den utvalda - den enda som kan föra dem tillbaka och ta upp kampen med de onda krafter som nu styr landet.

Oksa Pollock har på kort tid blivit ett fenomen bland franska ungdomar. Man pratar om "Pollockmania" - som nu sprider sig världen över. Läs mer på www.oksa-pollock.com.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

L'lnespérée

Originalspråk

Franska

Språk

Svenska

Serie

Oksa Pollock

Publiceringsdatum

2012-01-23

Läsordning

1

Produktion

Papper

Bokpapper träfritt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

ScandBook AB

Produktdetaljer

ISBN

9789129677065

Antal Sidor

543

Ryggbredd (mm)

39

Höjd (mm)

232

Vikt (kg)

0.868

Bredd (mm)

163

Format

Inbunden

Hållbarhet

Recensioner

”Varje person har sin egen röst” /Bokclara

"Inte bara Oksa, utan även språket, är eget och mycket beskrivande. Det är fint och varje person har sin egen röst, varje varelse går att föreställa sig med hjälp av bokens skildringar av magins knasiga värld och Oksas vardag."Bokclara

www.bokfreak.se

”Dessutom är det riktigt spännande.”

"Det är inte svårt att förstå varför böckerna om Oksa har blivit så populära i Frankrike. Här finns allt som ska finnas i riktigt fantasy, talande små varelser, övernaturliga egenskaper och onda krafter. Dessutom är det riktigt spännande."Bokfreak

”Förhoppningsvis komemr den andra delen snart på svenska och i lika god översättning.” / Ingrid Nettervik, Jönköpings-Posten

"Författarna till berättelsen om Oksa Pollock skriver in sig i fantasytraditionen samtidigt som de visar att de kan förnya genren, dels genom nya magiska grepp och en ny typ av främmande värld, dels genom återspeglingen av vårt tekniska utvecklade samhälle." Ingrid Nettervik, Jönköpings-Posten

 

Oksa Pollock: De vilsnas skog

Om boken

Ena stunden går Gus vid hennes sida, i nästa är han spårlöst försvunnen! Det enda som finns kvar i klassrummet på Sankt Proximus är hans mobiltelefon, och när Oksa bläddrar igenom mobilen får hon se ett suddigt foto av en kvinna som verkar märkligt bekant. Men vem är hon och vad gör hon bland Gus bilder? Och vad har hänt med Gus?

På jakt efter sanningen kastar sig Oksa Pollock in i en parallellvärld där magin går hand i hand med rädslan, där dunkla familjehemligheter ställs mot livsfarliga prövningar, och där vägen tillbaka till Edefia blir längre och farligare än vad någon kunnat ana.

Från egenutgivning till Hollywoodfilm! På rekordtid har unga läsare världen över fängslats av högstadietjejen med övernaturliga krafter. Oksa Pollock är en stjärnklar läsarsuccé!

Anne Plichota, Cendrine Wolf

Oksa Pollock: De vilsnas skog

 

Relaterat