Nadia Shireen

Media

Pressbilder

Nadia Shireen är illustratör och bor i London. Hon har ritat under hela sitt liv, men blev distraherad ett tag av att plugga juridik och  jobba på olika tidningar. Nu är hon tillbaka på banan igen. Hon har en fil kand i barnboksillustration vid Cambridge School of Art.
Lilla snälla varg är hennes debutbok.

Relaterat

Lilla snälla varg

Om boken

Rolf är en riktig varg, fast han är snäll. Och liten. En dag möter han Stygg-vargen som blir alldeles förfärad över lille Rolf. Vargar ska ju vara STORA. Och ELAKA!

Rolf är liten, grå och fluffig. Han gillar att baka smaskiga kakor och att hålla garnet åt sin bästis Tanten när hon stickar. Tanten har berättat för Rolf att det finns andra vargar, som är hiskeligt elaka. Rolf hoppas att han aldrig någonsin ska behöva träffa en sådan där stygg varg.

Men en dag dyker Stygg-vargen upp. Han är stor, kolsvart och jätteelak. Rolf måste bevisa för Stygg-vargen att han visst är en riktig varg! Det gör man genom att yla mot månen, blåsa omkull hus och glufsa i sig människor. Det går väl så där för Rolf när han testar.

Härlig bilderbokshistoria i lite "South Park möter bröderna Grimm"-anda, som vänder på vargens traditionella roll i sagan. Eller gör den det? Slutet har en humoristisk skruv som är öppet för tolkning ...

Nadia Shireen

Lilla snälla varg