Lisa Moroni

Foto av:

Peter Strömdahl

Under min uppväxt fick jag alltid höra att man ska göra det man tycker om att göra. Jag har alltid älskat att rita och skriva berättelser.

På gymnasiet gick jag Estetiska programmet med inriktningen Konst- och formgivning. Där trivdes jag jättebra och det var hur kul som helst att få vara kreativ varje dag.

Efter gymnasiet höll jag på mycket med foto. Jag gick en fotokurs och ställde ut och tänkte ett tag att det var fotograf jag ville vara. Men det är ju svårt att försörja sig enbart på konst, så jag provade på lite andra jobb också. Jag har till exempel varit butiksbiträde och barnskötare och ett tag jobbade jag på Greenpeace.

Sen gav jag mig ut och såg världen i sju månader och levde lite från dag till dag. Det var när jag kom hem igen som jag plötsligt stod där och undrade vad sjutton det skulle bli av mig egentligen. Och så insåg jag till slut att det var barnböcker jag ville göra.

2008 gick jag Barn- och ungdomslitteraturlinjen på Skrivarakademin och det var då skrivandet verkligen tog fart.

Sen händer allt på en gång. I samma veva som jag äntligen kommer någonstans med skrivandet och illustrerandet blir jag mamma också! Så nu har jag verkligen fullt upp!

Jag är född 1983 och bor i Tyresö tillsammans med min man, vår dotter och vår hund. När jag inte gör barnböcker leker jag med lilla dottern och kastar boll med hunden. Jag älskar djur och natur och att gå i skogen och bara få vara. Och så fort jag får tid över stickar jag en socka eller två.

Relaterat

Loka och monsterprinsen

Om boken

Loka skulle vilja visa monstervärlden för både sina vänner och för mamma och pappa, helst för alla. Men monsterglasögonen funkar bara när Loka själv har dem på sig.

I Lokas garderob finns en hemlig dörr som leder direkt upp till scenen på monsteroperan. Kvällens föreställning, med operasångaren Julius i huvudrollen, har finbesök. I publiken sitter kungen, drottningen och prinsen. När Loka sneglar på prinsen tycker hon att han lyser, han är helt fängslad av det som händer på scenen. Det visar sig att prinsens högsta önskan är att spela musik själv, men kungen och drottningen tycker inte att en prins ska spela, det räcker att lyssna. Prinsen ber Julius om hjälp, men när Julius smugglar in prinsen på operan händer något fruktansvärt: prinsen försvinner. Det mullrar på scenen och in kommer kungen och drottningen och alla deras vakter, de är ursinniga. Vad ska Loka och hennes monstervänner ta sig till?

Lisa Moroni, Lisa Moroni

Loka och monsterprinsen