Lisa Moroni

Foto av:

Peter Strömdahl

Lisa Moroni är född 1983 och bor med sin familj i Tyresö utanför Stockholm. Efter att ha gått Barn- och ungdomslitteraturlinjen på Skrivarakademin började hon skriva och illustrera på allvar, och 2013 debuterade hon med tre böcker. Sedan dess har hon gjort sig känd som både författare och illustratör av sina egna och andras texter, till exempel böckerna om Julia tillsammans med Eva Eriksson, de lättlästa böckerna om Loka, småbarnsböckerna om Nisse och Nora och bilderböckerna om Kurran och Pigan.

Relaterat

Tomtarnas tävling

Om boken

Ett magiskt juläventyr med humor, värme och full fart, i 24 lagom långa kapitel att läsa tillsammans under hela december fram till julafton.
Vinn tomtarnas tävling – bli en slädtomte! Så står det på affischen som är uppsatt utanför godisaffären i Tomtelandets huvudstad. En av jultomtens slädtomtar har gått i pension, och nu ska åtta utvalda tomtenissar kämpa om platsen i en stor tävling. För åttaåriga, nyinflyttade tomtenissen Noel vore det en dröm att vinna. Tänk att få följa med jultomten till jorden, dela ut klappar, se en riktig människa och kanske få nya vänner på samma gång!Men vägen dit är lång. Tillsammans med en väldigt liten ren måste Noel ta sig igenom alla knasiga deltävlingar – skotta renbajs, hugga den snyggaste julgranen, klara av det värsta ovädret – hela vägen till den stora finalen. Noel är minst av alla och inte bäst på något särskilt. Kan han verkligen få drömmen att gå i uppfyllelse?Bakom berättelsen står den Augustprisade författaren Johanna Thydell och de stämningsfulla bilderna är gjorda av Lisa Moroni."Som vanligt lyckas Johanna Thydell ... att skapa både spänning och trovärdiga och mångfacetterade karaktärer. Helheltsbetyg: 5 av 5."Bibliotekstjänst, häfte nr 21, 2023. Lektör: Emilia Zotevska

Johanna Thydell, Lisa Moroni

Tomtarnas tävling

Relaterade artiklar

Årets adventsbok: En tomtetävling med extra allt

För tolfte året i rad kommer Rabén & Sjögrens traditionella julsaga, en högläsningsbok i 24 kapitel. Idol möter Bäst i test i tomtelandet när nissen Noel deltar i en knasig tävling om vem som ska få följa med tomten och dela ut julklappar. Bakom Tomtarnas tävling står den Augustprisade författaren Johanna Thydell och de stämningsfulla illustrationerna är gjorda av Lisa Moroni.