Kristian Hallberg

Foto av:

Susanne Hallmann

Kristian Hallberg är född 1982 i Malmö, bosatt i Sundbyberg. Verksam som dramatiker, skrivit och fått uppfört cirka trettio pjäser på bland annat Radioteatern, Dramaten, Uppsala Stadsteater och Teatr Weimar. Klass 1 Rönnen är hans debut som barnboksförfattare.

Kristian Hallberg tilldelades Umeås novellpris 2014 med motiveringen:
”Första pris går till Kristian Hallberg för novellen De döda hänger från taket för att den med mörk musikalitet besvärjer fram en serie väl valda stunder av mänskligt varande, som med sin detaljskärpa och rytmicitet blir både bild- och ljudspår i ett.”

Relaterat

Klass 1 Rönnen

Om boken

Det här är en bok som är till för dig som börjar första klass i höst. För personerna i den här boken gör just det, börjar första klass! Du får följa Hedda, Amir, Pia, Lawen och alla de andra från upprop till skolavslutning. Det händer mycket i skolan. En dag är det är alldeles för fint väder för att sitta inomhus och räkna på mattelektionen. En annan dag pratar gympaläraren om att muskler är som spagetti och en dag tar köttbullarna slut i matsalen. En vacker dag kastar du basketbollen rakt i korgen, från hundra meters avstånd! Det fina med skolan är att du lär dig saker hela tiden, vad som än händer. Förhoppningsvis kan den här boken vara ett enda stort pepp för dig. Tänk att du börjar skolan! Debuterande författaren Kristian Hallberg har en fin, avspänd humor och dialogen mellan läraren Gertrud Sten och barnen i klassen känns som hämtade direkt ur verkligheten. Åtta av berättelserna har tidigare varit införda i antologin Smarta små upptäcker skolan (2012).

Kristian Hallberg, Charlotte Ramel

Klass 1 Rönnen