Åsa Oxenmyr

Foto av:

Beatrice Engman

Jag har alltid gillat att läsa och skriva. Redan på högstadiet, under en praovecka på folkbiblioteket hemma, bestämde jag mig för att bli bibliotekarie. Då var det böckerna och läsningen som avgjorde inriktningen, men med tiden har även mötet med olika människor blivit viktigt.

Från och till har även skrivandet funnits med i mitt liv. Jag var aldrig någon stjärna på att skriva uppsatser i skolan. Men skrivit har jag ändå alltid gjort. Under gymnasietiden skrev jag för en lokaltidning samt för en lokal frimärkstidning för unga. Sedan vilade skrivandet under ganska många år, även om jag hela tiden samlat idéer och uppslag. Idéer som jag samlat på mig på små lappar eller i mobilen. Redo att stoppas in i en text där de passar.

För några år sedan återupptog jag skrivandet igen. Jag har jobbat många år som barnbibliotekarie och vet hur viktigt det är med bra böcker för nybörjarläsarna och även lättläst för de äldre barnen. Därför föll det sig naturligt för mig att skriva för de som precis lärt sig läsa. Jag tror att nybörjarläsarna ofta vill läsa om något som de kan känna igen sig i. Sport är något som intresserar många barn och det finns en hel del böcker som handlar om sport, framför allt fotboll. Men det finns så många andra sporter. Innebandy lockar många och inspirationen till mina böcker har jag fått genom att en av mina söner spelar innebandy.


 

Relaterat

Joel spelar innebandy: Turneringen

Om boken

Det är jullov och då är det ingen innebandyträning. Men Joel ska spela ändå i år är hans lag med i turneringen i Olofström! Det är kul att spela en turnering, men det blir många matcher och Joels lag spelar sämre än de brukar. Ju tröttare spelarna blir desto mer retar de sig på varandra. Hur ska de lyckas vända spelet?

Joel spelar innebandy är en lättläst serie för alla sportälskare. Berättelserna är charmiga vardagsäventyr som på pricken fångar känslan av nybörjarnerver, laganda och sportintresse. Lite text med läsvänlig typografi varvat med pratbubblor med versal text och färgglada illustrationer, skapar roliga böcker som verkligen lockar till läsning!

Åsa Oxenmyr, Ingrid Flygare

Joel spelar innebandy: Turneringen