Jack Thorne

Media

Pressbilder

Relaterat

Harry Potter och Det fördömda barnet

Om boken

Den åttonde berättelsen. Nitton år senare ...

Det har alltid varit svårt att vara Harry Potter, och det är inte mycket enklare nu när han är en överarbetad anställd på Trolldomsministeriet, make och pappa till tre skolbarn.

Medan Harry brottas med ett förflutet som ständigt gör sig påmint, måste hans son Albus slåss mot ett arv han aldrig velat ta del av. Det förflutna och nutiden smälter samman på ett olycksbådande sätt och både far och son blir medvetna om den obekväma sanningen: Ibland kommer mörkret från platser man inte väntat sig.

Boken baseras på en ny originalberättelse av J.K. Rowling, Jack Thorne och John Tiffany, Harry Potter och Det fördömda barnet, som är en ny pjäs av Jack Thorne. Det är den åttonde berättelsen om Harry Potter och den första som sätts upp på en teaterscen. Denna repetitionsutgåva av teatermanuset berättar den fortsatta historien om Harry Potter, hans vänner och familj, för läsare över hela världen. Pjäsen hade världspremiär i Londons West End den 30 juli 2016.

Teateruppsättningen av Harry Potter och Det fördömda barnet är producerad av Sonia Friedman Productions, Colin Callender och Harry Potter Theatrical Productions.

J.K. Rowling, Jack Thorne, John Tiffany

Harry Potter och Det fördömda barnet