Alain Boyer

Media

Pressbilder

Relaterat

Havsdjur och vidunder

Om boken

Hur lång kan en blåval bli? Är det sant att det är sjöhästpappan som föder ungarna? Och hur rädd behöver man egentligen vara för hajar? Det här är en spännande faktabok med flikar och klistermärken.

Havsdjur och vidunder är en bok som är fullproppad med massor av fascinerande och lättläst fakta om djur som lever under vattenytan. Här trängs bläckfiskar med späckhuggare, sjöstjärnor, och krabbor - och för varje djur får man lära sig nya saker. Vem visste till exempel att en havstulpan kan resa jorden runt genom att klistra sig fast på ett båtskrov? Eller att delfinen har små bitar av järn i huvudet som fungerar som en inbyggd kompass?

Fokus ligger på de naturtrogna och storslagna bilderna - de färgglada djuren nästan lyser mot den svarta bakgrunden! På varje uppslag finns det också flikar att vika upp, popupfunktioner eller klistermärken.
Det här är en bok som räcker länge, en bok att bläddra i, fascineras över alla fina flikar och små detaljer, och lära sig massor av spännande fakta under tiden. I slutet av boken finns en klurig frågesport att testa sina nya kunskaper i. Vad var mantan för slags djur nu igen? Kommer du ihåg?

Florence Guichard, Alain Boyer

Havsdjur och vidunder