Eva Björkstrand

Foto av:

Julia Lindemalm

Eva Björkstrand är konstnär, född 1975 och verksam i Malmö. Hon är utbildad vid Konsthögskolan Valand i Göteborg och Det Kongelige Danske Kunstakademi i Köpenhamn. Eva Björkstrand arbetar med teckning, serigrafi och måleri som bland annat visats i grupputställningar på Millesgården i Stockholm, Kunsthal Charlottenborg i Köpenhamn, Borås Konstmuseum samt i serietidskriften Galago. I oktober 2013 tilldelades hon konstpriset The Art Break. För sin egen bok Rymma hem (Kolik förlag, 2013) tilldelades Eva Björkstrand guldpriset i Svenska Tecknares tävling Kolla! 2014. Eva Björkstrand gör även illustrationerna till Moa Eriksson Sandbergs böcker om Sigrid och Affe.

"När jag var liten hade jag ett marsvin och en undulat, drömde om att bli bonde och tog alla hundar i kvarteret på promenader. Jag gjorde egna tidningar om djur, pyssel och godisrecept. Nu drömmer jag om att ha egna får eller getter. Överst på min önskelista har alltid varit en hund och nu har jag en italiensk vinthund som är den bästa kompisen i världen. Han äter helst fransk skinka och italiensk ost. Han äter aldrig grönsaker, det är för kaniner."

Relaterat

Sigrid och Affe firar alla hjärtans dag

Om boken

Hej där du!
Vill du bli min fru?
Du är söt som äppelgröt
Kan det bli vi tu?

Det är februari i den lilla byn Grönbetet där Sigrid och Affe bor, och snart närmar sig alla hjärtans dag. De bestämmer sig för att skriva kärleksdikter. De blir så bra att de printar ut dem. Men så råkar Affe ge dikterna till Martina, deras klassföreståndare, i stället för ett brev från pappa. Nu tror Martina säkert att pappa är kär i henne. Vad ska de göra nu?

Tredje roliga boken om bästisarna Sigrid och Affe.

"Moa Eriksson Sandberg berättar ur ett genuint barnperspektiv och låter läsaren skratta med flickorna i de dråpliga situationer de hamnar /.../ Eva Björkstrands träffsäkra svartvita bilder understryker både komiken och flickornas vänskap."
BTJ om Sigrid och Affe öppnar restaurang

Moa Eriksson Sandberg, Eva Björkstrand

Sigrid och Affe firar alla hjärtans dag