Årets största kosläpp – Mamma Mu firar 25 år i bokform!

Publicerad:

2016-04-18

I år är det 25 år sedan den första boken om Mamma Mu och Kråkan av Jujja Wieslander och Sven Nordqvist släpptes. De älskade sagofigurerna har sedan dess figurerat i sånger, barnradio, teatrar, långfilm, datorspel och flertalet bilder- och kapitelböcker. Idag är böckerna översatta till över 30 språk runt om i världen.

Mera fart Mamma Mu! är en varm, fartfylld och rolig barnbok full av tokerier och färgglada illustrationer. Boken inspirerar till lek och fantasi och visar att man trots olikheter kan finna vänskap och förståelse.
Det är sommardag vid bryggan. Mamma Mu prövar ett cyklopöga och leker med småbåtarna. Men Kråkan vill ha mera fart och spänning. Han gillar racerbåtar. Kråkan får en idé. Nu ska han konstruera en egen racerbåt. Han behöver låna Mamma Mus cykelslang ...

– Genom Mamma Mu och Kråkan kan jag gestalta mycket av vad jag anser vara viktigt i livet. Leken och oförvägenheten som lärande och läkande kraft, och rädslan som broms och hinder, säger Jujja Wieslander.

– Fantasin är viktig i en barnbok, att visa på andra möjligheter än de vanliga, att bjuda in barnen till en annan värld än vardagens, säger Sven Nordqvist.

>