Chris Wormell

Media

Pressbilder

Chris Wormell är en självlärd konstnär – han har aldrig gått på konsthögskola eller blivit konstnärligt skolad på annat sätt. Han använder främst två typer av tekniker: träsnitt och linoleumsnitt, men arbetar även med digital teknik. Chris har skrivit och illustrerat ett flertal egna barnböcker, och hans karakteristiska stil har gett honom uppdrag över hela världen, bland annat har han gjort omslaget till de bästsäljande böckerna H som i hök (av Helen Macdonald) och Boken om stoft (av Philip Pullman).

Relaterat

Planetarium

Om boken

Välkommen till museet som är öppet varje dag, året om! De fantastiska faktaböckerna Animalium, Botanicum och Dinosaurium har gjort succé världen över, och nu får vi följa med på en halsbrytande färd rakt ut i universum i Planetarium. Vandra genom salarna och upptäck en enastående samling rymdfenomen och himlakroppar - från de minsta, iskalla månarna till de största spiralgalaxerna som är så enorma att det övergår vårt förstånd. Lär dig allt om universums historia, kika in i Galileos teleskop, se en stjärna födas och balansera farligt nära ett svart hål.

Boken är uppdaterad med de senaste rönen inom rymdforskningen, och de utsökt vackra, detaljerade bilderna är skapade i samma tradition som gammaldags planschverk. Stig in och utforska universums mörka mysterier!

Raman Prinja, Chris Wormell

Planetarium