Hör Linnea Wikblad i veckans avsnitt av Bakom boken!

Publicerad:

2017-05-08

I veckans avsnitt av Bakom boken anar Daniel Sjölin ett estetiskt utbrytningsförsök från den rådande kokboksnormen. Gäst är radioprofilen Linnea Wikblad som just gett ut sin första kokbok och diskuterar kulten kring gjutjärnspannan, halvtrasiga hatthyllor och hur man effektiviserar den svenska nationalrätten – tacon.

Linnea Wikblad är journalist och programledare i Sveriges Radio P3. Utöver det publicerar hon regelbundet bild och text om mer eller mindre lyckad matlagning på Instagramkontot Killmaterskan.

Nu kommer boken som samlar många av recepten och även ger större utrymme för frågor som: Hur ser själen egentligen ut hos en vuxen människa som inte gillar lök? Varför ska vi människor behöva utstå fenomenet hemmabrunch? Och en genomgående guide till hur du effektivt minimerar disk genom att duka upp en golvpicknick på en utfälld ugnslucka där alla äter direkt ur formen med en halvmeter torky i knäet.

Finns där poddar finns!

Bakom boken är en podcast som görs av Norstedts och Rabén & Sjögren i samarbete med Bokus. Bokus erbjuder boken programmet handlar om till ett förmånligt lyssnarpris.

Relaterat

Killmaterskan

Om boken

Linnea Wikblad är journalist och programledare i Sveriges Radio P3. Utöver det publicerar hon regelbundet bild och text om mer eller mindre lyckad matlagning på Instagramkontot Killmaterskan.

Nu kommer boken som samlar många av recepten och även ger större utrymme för frågor som: Hur ser själen egentligen ut hos en vuxen människa som inte gillar lök?, Varför ska vi människor behöva utstå fenomenet hemmabrunch? och en genomgående guide till hur du effektivt minimerar disk genom att duka upp en golvpicknick på en utfälld ugnslucka där alla äter direkt ur formen med en halvmeter torky i knäet.

Linnea Wikblad blandar humor med en mix av både lätta och avancerade recept där läsaren själv får utrymme att testa sig fram. Med få pekpinnar och en del ifrågasättande av gamla sanningar, som att gjutjärnspanna är det enda rätta eller att man bör använda samma vin I maten som man dricker TILL den. Hos Killmaterskan går det nämligen alldeles utmärkt med vilket billigt tetravin som helst i såsen. Även i glaset om det kniper ...

Linnea Wikblad

Killmaterskan

Relaterade artiklar

Palak paneer enligt Linnea ”Killmaterskan” Wikblad

”Det kan anses hädiskt att kalla det här receptet för palak paneer men det är ändå så många gemensamma nämnare att jag känner mig fräck och vild och redo att ta risken!”