Rysarmästaren Ingelin Angerborn knyter ihop säcken med Fyr 137

Foto av :

Foto: Magnus Liam Karlsson

Publicerad:

2017-05-16

Efter Rum 213 och Sal 305 kommer nu den tredje och sista delen i succéserien.

Ingelin, berätta om den nya boken Fyr 137!

Hm, det är lite svårt att berätta om den, utan att säga för mycket, tycker jag. Men jag kan i alla fall avslöja att det är Elvira, Meja och Bea som är ute på mysrysliga äventyr igen, nästan exakt ett år efter de märkliga händelserna i rum 213 på kollot. Den här gången följer de med Mejas föräldrar på campingsemester vid havet. Där finns också killarna Dani och Josef. Och en gammal, spöklik fyr ...

Hur känns det att knyta ihop serien som du jobbat med i så många år?

Det är både skönt och lite sorgligt, faktiskt. Jag ser fram emot att få lite friare tyglar igen och att förhoppningsvis få lära känna några nya karaktärer och ta med dem på spännande och mystiska äventyr. Men det känns också lite tråkigt att inte få veta vad Elvira och de andra hittar på nu. Men jag tror att det är dags att släppa taget. Och jag tror att de klarar sig alldeles utmärkt utan mig :)

Vad händer framöver, finns det något du kan avslöja redan nu?

Nix, jag är en väldigt hemlig typ :)

Filmen baserad på Rum 213 hade premiär tidigare i år, hur var det att se din bok på bioduken?

Det var verkligen jätteroligt, jättehäftigt och jättekonstigt på samma gång. Det blir liksom så verkligt när man ser det på film. Nästan som om Elvira, Meja, Bea och de andra finns på riktigt. Och så är det egentligen bara jag som har suttit hemma på min kammare och hittat på alltihop. Knasigt, men väldigt, väldigt kul!