Sigrid och Affe, bästisarna som alltid står upp för varandra

Publicerad:

2017-02-21

Moa Eriksson Sandberg är född 1981 och bosatt i Stockholm.  Hon skriver bokserien om Sigrid och Affe. I den nya boken öppnar de restaurang.

Vi bad Moa berätta mer om sina karaktärer:

– Serien handlar om de nioåriga bästisarna Sigrid och Affe i den lilla byn Grönbetet. Jag ville skriva en rolig serie där vänskap och fantasi står i fokus. Jag hoppas att den ska locka till mycket fniss, och en känsla av att ingenting är omöjligt. Den är inspirerad av lekarna mina kompisar och jag lekte som barn. Vi tog våra lekar på största allvar. Det blev liksom på riktigt. Och just krocken mellan barns lekar och vuxenvärlden blir ofta komisk. En annan inspirationskälla är Richmal Cromptons böcker om Bill som jag älskade både som barn och nu.

Beskriv Sigrid och Affe!

– Sigrid är lite lillgammal och självgod men framförallt full av fantasi. Hon tänker att hon kanske vill bli detektiv eller en snäll bankrånare när hon blir stor. Affe är lite mer tillbakadragen. Hon älskar Lady Gaga och djur. Båda tjejerna har mycket skinn på näsan. De står alltid upp för varandra! Karaktärerna är påhittade men har drag av både mig själv och barndomsvänner jag haft.

Sigrid och Affe räddar djuren och Sigrid och Affe öppnar restaurang finns ute nu. Böckerna illustreras av Eva Björkstrand.