Fantastiska vidunder och var man hittar dem släpps i illustrerad utgåva

Publicerad:

2017-11-06

Nu finns J.K. Rowlings bok i stort, generöst format med illustrationer av den engelska konstnären Olivia Lomenech Gill.

Boken är en omistlig introduktion till J.K. Rowlings magiska värld. Möt akromanteln, varselögat, den svenska kortnosingen, nundun, puffsurraren, vattufolket, fenixen och alla de andra magiska vidundren, som vi tidigare mött i Hogwartsskolboken med samma namn, i böckerna om Harry Potter, samt i filmen som hade premiär 2016.

J.K. Rowling är författaren till de sju Harry Potter-böckerna, publicerade mellan 1997 och 2007. Tillsammans har de sålt i över 450 miljoner exemplar världen över. När böckerna kom såldes upplagor på 350 000–400 000 bara i Sverige. Per titel. Förra året släppte Rabén & Sjögren den åttonde berättelsen om Harry Potter: Harry Potter och det fördömda barnet, del ett och två, en originalhistoria av J.K. Rowling, Jack Thorne och John Tiffany baserad på en ny pjäs av Jack Thorne.

Olivia Lomenech Gill har examen i teater från Hull-universitetet och en MA i grafisk produktion från Camberwell College of Arts. Hon har byggt sin karriär som professionell konstnär och har ställt ut på alla de stora konstmässorna i London. Olivia Lomenech Gills första professionella illustrationsuppdrag var Where My Wellies Take Me, skriven av Clare och Michael Morpurgo. Den var nominerad till Kate Greenaway-medaljen och vann bilderbokspris av English Association.

Relaterat

Fantastiska vidunder och var man hittar dem

Om boken

När magizoologen Newt Scamander anländer till New York har han bara tänkt stanna en kort tid. Men när hans magiska koffert försvinner och några av Scamanders fantastiska vidunder rymmer innebär det problem för alla.

Fantastiska vidunder och var man hittar dem: Filmmanuset är J.K. Rowlings debut som manusförfattare. J.K. Rowling är författaren till de oerhört framgångsrika böckerna om Harry Potter.

Fantastiska vidunder och var man hittar dem: Filmmanuset är en äventyrsspäckad historia, full av märkvärdiga karaktärer och magiska varelser. Filmen har premiär i november 2016.

J.K. Rowling, Albus Dumbledore, Newt Scamander, Olivia Lomenech Gill

Fantastiska vidunder och var man hittar dem