Ursula K. Le Guin har avlidit

Foto av :

Foto: Marian Wood Kolisch

Publicerad:

2018-01-24

Fantasyförfattaren Ursula K. Le Guin har avlidit 88 år gammal.

Ursula K. Le Guin, 1929 - 2018, hör till de verkligt stora inom fantasy- och science fiction-litteraturen. The New York Times har beskrivit henne som "Amerikas mest framstående science fiction-författare". Le Guin vann flera prestigefyllda priser, däribland Hugopriset, Nebulapriset, och Locus Awards, och mer än en gång vann hon World Fantasy Award for Lifetime achivement. Bland hennes mest kända verk är fantasyböckerna om ”Övärlden”, Earthsea, en samling romaner om trollkarlar, drakar och magi.

 

Relaterat

Den yttersta stranden

Om boken

En av fantasylitteraturens klassiker i ny utgåva. En förtätad, fantasieggande berättelse om ont och gott, om rädslan för döden och hoppet om ett evigt lig. Tredje delen i Ursula LeGuins klassiska serie om Övärlden

Ärkemagikern Ged får höra att trollkarlarna i Enlad börjat glömma sina kunskaper, att orden inte längre har sin rätta betydelse. En ond makt råder i världen, själva livet verkar vara utan mening.
tillsammans med prins Arren ger han sig ut för att söka ondskans okända källa, förgöra den och för alltid stänga den orätta vägen mellan liv och död.
Det uppdraget kan bli deras egen och världens undergång, eller vägen till ett bättre liv för Övärldens folk. Är ärkemagikerns kraft och kunskaper tillräckliga för att slutgiltigt besegra ondskan?

Nya utgåvor av de tre första böckerna i serien om Övärlden med mer lättläst utformning och nya omslag av Nils-Petter Ekwall, som bl.a. gjort omslag till Maud Mangolds och Niklas Krogs böcker.

I serien om Övärlden ingår också:
Trollkarlen från övärlden
Gravkamrarna i Atuan
Tehanu
Berättelser från övärlden

Ursula K. Le Guin

Den yttersta stranden

Relaterade artiklar

Ursula K. Le Guin har avlidit

Fantasyförfattaren Ursula K. Le Guin har avlidit 88 år gammal.