Eva Whitebrook

Foto av:

Kajsa Göransson

Poesi är livets salt.
Jag vill ge dig allt.
Ord som lyser dig i natten
och bär dig över djupa vatten.
Meningar som gnistrar, tröst,
ett språk, en egen röst.
Vilda tankar, fantasi,
och en luftig plats där du är fri.
Ett hav av ord med sälta i,
en hoppets båt som klarar storm,
ljud som får melodisk form.
En magisk värld där du kan bli
den du redan är.
Det är därför jag är här.

Eva Whitebrook är född i Stockholm 1968. Hon är utbildad journalist och har arbetat som skrivande reporter på Svenska Dagbladet och många andra tidningar. Numera arbetar hon främst som kommunikatör. Hon debuterade 2020 med bilderboken Vi är monsterbarn med illustrationer av Lotta Geffenblad.

Relaterat

Manfred blir detektiv

Om boken

Mitt i Stockholm, alldeles vid Strömmen, ligger ett gammalt hus som heter Sagerska palatset. I det bor statsministern, men uppe på taket bor någon helt annan …
När den buttra korpen Manfred en dag hittar en bortflugen måsunge på sitt tak ställs hela hans vanligtvis lugna tillvaro på ända. För ungen är hungrig, den piper och gnäller, och Manfred som avskyr måsar! Han måste hitta föräldrarna och bli av med den jobbiga ungen, och det kvickt! Men det visar sig vara klurigare än han hade trott, ett riktigt detektivuppdrag ...Med Måses på ryggen ger sig Manfred iväg på ett hisnande äventyr högt ovanför Stockholms takåsar. Här möter vi alla möjliga fåglar som kanske kan hjälpa Manfred: den musikälskande truten Carmen på Operans tak, den kluriga ugglan Semlan på Kungliga biblioteket och den fruktade duvhöken Skeriffen som gärna tar lagen i egna vingar. Ska Manfred lyckas med sitt första detektivuppdrag och hitta Måses föräldrar, och kommer den lilla dunbollen rentav lyckas tina upp hans hjärta? Första delen i en serie om den ofrivilliga detektiven korpen Manfred och hans bedårande sidekick, måsungen Måses! Underbar humor och oförglömliga karaktärer i både text och bild av Eva Whitebrook och Marcus-Gunnar Pettersson.

Eva Whitebrook, Marcus-Gunnar Pettersson

Manfred blir detektiv

Relaterade artiklar

Hisnande äventyr om Manfred och Måses

Manfred blir detektiv är den första delen i en ny serie om den bedagade korpen Manfred och hans bedårande sidekick, måsungen Måses. En bilderboksdeckare i Stockholmsmiljö, med underbar humor och oförglömliga karaktärer av Eva Whitebrook och Marcus-Gunnar Pettersson.