Sam Klein

Media

Pressbilder

Sam Klein (född 1969 i Los Angeles, USA) är utbildad vid Einar Granum Kunstskole og Skolen for Grafisk Design i Oslo. Han har jobbat som designer, illustratör och färgläggare för diverse serietidningar, bland annat Nemi. På senare år har han även tecknat faktaböcker i samarbete med Sara Östlund Nilsson.

Relaterat

Lysande varelser

Om boken

Har du någon gång sett små lysande prickar i gräset en sommarkväll eller glittrande ljus i havet en höstdag? Då har du nog haft turen att få se något mycket märkligt, nämligen ett eller flera av alla de djur som kan lysa. Men varför lyser de och hur går det egentligen till?

I Lysande varelser kan du läsa mer om ett av naturens största mysterier, och om de forskare som löst gåtan om de lysande varelserna. Du får även lära dig hur man bygger en insektsfälla och hur man gör en mareldshåv!

Sara Östlund Nilssons text är fylld av roliga fakta du inte kände till innan. Sam Klein och Sara Östlund Nilssons illustrationer lyser upp de svarta boksidorna i den här annorlunda och häftiga faktaboken om ett av naturens mest fascinerande fenomen.

Sara Östlund Nilsson, Sam Klein

Lysande varelser

Relaterade artiklar

Wow, den lyser ju!

Lagom till sommarlovets äventyr i naturen ger vi ut en faktarik och rolig bok om en av våra största gåtor: de självlysande djuren. Och ja, självklart lyser bokens omslag i mörker.