bok

Fisk du aldrig har ätit

Roliga fakta om spigg och andra småfiskar

Sara Östlund Nilsson

Författare

Sam Klein

Illustratör

Beskrivning

2018-05-15
Svenska
6-9

Författare

Sara Östlund Nilsson

Illustratör

Sam Klein

Formgivare

Annika Meijer

Formgivare omslag

Annika Meijer

Abborre, gädda och strömming känner de flesta till, men vad vet du om spigg? I våra hav och sjöar finns det en massa små fiskar som gör de mest märkliga och intressanta saker. Några stjäl ägg, andra försöker locka till sig en partner genom att rodna, och hos en del är det hanarna som blir gravida!

Forskaren Sara Östlund Nilsson berättar med smittande entusiasm varför småfiskarna ser ut som de gör, varför de gör som de gör och hon ger dig tips på hur du kan göra spännande upptäckter på egen hand.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originaltitel

Fisk du aldri har spist

Originalspråk

Norska

Översättare

Annika Meijer

Publiceringsdatum

2018-05-15

Läsordning

0

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129706079

Antal Sidor

57

Ryggbredd (mm)

12

Höjd (mm)

257

Vikt (kg)

0.376

Bredd (mm)

181

Format

Inbunden

Recensioner

BTJ

"Fisk du aldrig har ätit innehåller mängder av intresseväckande fakta. Helhetsbetyg: 4" – Uno Nilsson.

 

Lysande varelser

Om boken

Har du någon gång sett små lysande prickar i gräset en sommarkväll eller glittrande ljus i havet en höstdag? Då har du nog haft turen att få se något mycket märkligt, nämligen ett eller flera av alla de djur som kan lysa. Men varför lyser de och hur går det egentligen till?

I Lysande varelser kan du läsa mer om ett av naturens största mysterier, och om de forskare som löst gåtan om de lysande varelserna. Du får även lära dig hur man bygger en insektsfälla och hur man gör en mareldshåv!

Sara Östlund Nilssons text är fylld av roliga fakta du inte kände till innan. Sam Klein och Sara Östlund Nilssons illustrationer lyser upp de svarta boksidorna i den här annorlunda och häftiga faktaboken om ett av naturens mest fascinerande fenomen.

Sara Östlund Nilsson, Sam Klein

Lysande varelser

Relaterat

Nyheter

Wow, den lyser ju!

Lagom till sommarlovets äventyr i naturen ger vi ut en faktarik och rolig bok om en av våra största gåtor: de självlysande djuren. Och ja, självklart lyser bokens omslag i mörker.

Lär dig mer om fiskars märkliga liv

Sara Östlund Nilsson är expert på småfiskar. I hennes nya bok får du upptäcka spiggens universum - honor som gillar tingel tangel, kriminella undre världar och VM i snabbätning.