Preppa för vabruari!

Publicerad:

2018-02-01

Nu är den här, månaden som alla barnfamiljer fruktar. I februari slår vabbandet i taket. Då är det bra att vara förberedd med några böcker som passar när barnen orkar pyssla och leka lite igen. Här tipsar vi om några sprillans nya titlar och ett par favoritpysselböcker som kan komma väl till pass under vab-dagarna.

Alfons lekar och bästa bus

Alfons har tråkigt. Det finns inget att göra. Ingen att leka med och alla leksaker är tråkiga. – Det finns massor att göra, säger pappa. Hitta på nåt!

Här finns 10 bra tips på lekar, bus och pyssel att ta till en regnig dag, när man har tråkigt, eller bara är leksugen.

Efter Gunilla Bergströms bokfigur Alfons Åberg.

Alfons Åberg leker med färg och form

Följ med Alfons under en händelserik dag! Alfons äter frukost med pappa, leker med bilar med Viktor, går på kalas och spelar fotboll med Hamdi. På varje uppslag finns kluriga uppgifter att lösa. Räkna bilar, leta former och färger och matcha bilder med varandra.

Efter Gunilla Bergströms bokfigur Alfons Åberg.

Pärlplattedjur

Alla kan leka med pärlor, och i den här boken kan du dessutom lära dig att göra de allra finaste pärlplattedjuren. De är större och mer uttrycksfulla än andra pärlplattor, och alla kan göra dem. Boken innehåller tydliga beskrivningar och Anja Takacs delar med sig av sina bästa tips. Allt du behöver är pärlor och pärlplattor, så är du redo för många roliga pärlplattestunder tillsammans med hela familjen.

Följ med till Ingela P Arrhenius mönstervärld!

Jag lär mig är den framgångsrika serien aktivitetsböcker från 4 år och uppåt, utformade i samråd med pedagoger. I Jag lär mig om kroppen leker vi med kroppen, sinnena, mat och annat som påverkar kroppen. Hur uppfattar vi smaker, hur fungerar ett hjärta och vad händer i kroppen när vi blir sjuka? I Jag lär mig Sverige leker vi med fakta om Sverige, allt från historia, landskap, djur, natur, kända svenskar och platser. Vad är raukar? Vem uppfann tändstickan? Var är älgen landskapsdjur? Och vad heter Sveriges högsta byggnad? Lärorikt och roligt på en och samma gång!

Dessutom de fina målarböckerna Måla djur och Måla vilda djur med oemotståndliga djur och former, skapade i varm och tuff retrostil. Här kan du välja mellan stora tydliga mönster eller mer detaljerade i en Mandalainspirerande anda.

 

Relaterat

Alfons lekar och bästa bus

Om boken

Alfons är sjuk, eller lite sjuk i alla fall, han måste vara hemma lite, lite till, säger pappa. Men det är så tråkigt, vad ska han hitta på?
Här kommer 10 bra tips på innelekar att ta till i VAB-tider!
Lekar och upptåg för en nästan frisk unge när skärmtiden är slut. Hakfigurer, gå i taket, mys-koja, och saker man kan göra i sängen när man bara har lite feber, när det är tråkigt eller själv i väntan på nåt som aldrig tycks komma.

Efter Gunilla Bergströms bokfigur Alfons Åberg.

Gunilla Bergström

Alfons lekar och bästa bus